Rīgā notiks Mātes dienai veltīti koncerti un svētku pasākumi

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/Gabriela Pinto

Rīgā šodien notiks Mātes dienai veltīti koncerti un svētku pasākumi, informēja Rīgas domes pārstāve Indra Vilde.

Svētdien, 10.maijā, koncertuzvedums «Mātes diena» izskanēs Koka ēku renovācijas centrā «Koka Rīga» un arī Rīgas Latviešu biedrības namā. Tajā piedalīsies vokālā grupa «Putni», pianists Māris Trejs un Latvijas Kultūras akadēmijas topošie aktieri ar Raiņa un Aspazijas dzejas lasījumiem. Tāpat Aspazijas un Raiņa dzeja izskanēs arī koncertā «Zeltītas vasaras» bērnu un jauniešu ansambļa «Kolibri», Latvijas Nacionālās operas solistu Evitas Zālītes un Raimonda Bramaņa izpildītajās dziesmās. Koncerts notiks Kultūras centrā «Mazā ģilde».

Mātes dienai veltīti pasākumi būs arī pilsētas apkaimēs. Pasākums «Arī manā sirdī esi» ar bērnu deju kolektīvu un kamerkora «Muklājs» piedalīšanos notiks Kultūras centrā «Iļģuciems». Pēc koncerta būs iespēja noskatīties filmu «Neparastie rīdzinieki». Kultūras centrā «Imanta» koncertā «Mēs novēlam» Jolanta Strikaite un Juris Jope dziedās Jēkaba Nīmaņa dziesmas. Savukārt Kultūras pilī «Ziemeļblāzma» muzikālajā izrādē «Mūzikas skaņas», kura tapusi pēc Ričarda Rodžersa un Oskara Hammeršteina mūzikla motīviem, uzstāsies Rīgas 6.vidusskolas stīgu instrumentu grupa un pūtēju orķestris «Auseklītis», kā arī šīs skolas dramatiskai kolektīvs. VEF Kultūras pilī norisināsies Tautas deju ansambļa «Zelta sietiņš»un «Mazsietiņš», kā arī bērnu vokālā ansambļa «Momo» koncerts «Māmiņ, mīļo māmuķīt!».

Tāpat Mātes dienā divi koncerti notiks Sv.Pētera baznīcā. Koncertā «Mātes dienā» muzicēs Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolas, Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skolas flautisti, kā arī viesi no Norčēpingas (Zviedrija) Mūzikas ģimnāzijas, bet koncertā «Māte saule» uzstāsies vairāki vīru kori, Rīgas zvanu ansamblis «Primus», soliste Katrīna Paula- Dīringa un pianiste Sarmīte Ārenta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu