Kino muzejā norisināsies amerikāņu filmu skate «Kino trofejas»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 9. maija līdz 28. maijam ceturtdienās un sestdienās Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) Rīgas Kino muzejā norisināsies amerikāņu filmu skate «Kino trofejas», informēja LKA Rīgas Kino muzeja vadītāja Zane Balčus. Skatē tiks izrādītas četras amerikāņu filmas no 20.gadsimta trīsdesmitajiem un piecdesmitajiem gadiem ar tādu pazīstamu un vēl arvien iemīļotu aktieru kā Grētas Garbo un Roberta Teilora, Odrijas Hepbernas un Gregorija Peka, Mario Lancas un citu piedalīšanos.

Programmu 9. maijā atklās 1935. gadā tapusī Ļeva Tolstoja romāna «Anna Kareņina» ekranizācija, kurā Annas lomu spēlē Garbo, bet Vronski - Fredriks Mārčs. Garbo būs redzama arī 1936.gada filmā «Kamēliju dāma», kurā viņas partneris ir Teilors. Viljama Vailera 1953. gada romantiskajā komēdijā «Romas brīvdienas» būs iespējams vērot aktieru pāri - Hepbernu karaliskās atvases tēlā un Peku amerikāņu žurnālista lomā, kuri satiekas neparastos apstākļos Romā un kopā pavada dažas neaizmirstamas dienas. Savukārt muzikālu filmu piekritējiem izvēlēta 1951. gada filma «Lielais Karūzo», kas daļēji balstīta tenora Enriko Karūzo (1873-1921) biogrāfijā. Filmā galvenajā lomā ir tenors un aktieris Lanca.

Katra filma tiks rādīta divos seansos, nodrošinot sinhrono tulkojumu latviešu valodā.

Ieeja seansos būs bez maksas.

Seansi notiks LKA Rīgas Kino muzejā, Peitavas ielā 10 (ieeja no Mazās Peitavas ielas). Skates organizatori lūdz ierasties laicīgi, jo muzeja zāle ir neliela, bet seansi - pieprasīti.

Filmu skate tiek rīkota sadarbībā ar ASV vēstniecību Latvijā. LKA Rīgas Kino muzejā 2014. gada aprīlī Eiropas Kultūras galvaspilsētas pasākumu laikā tika atklāta izstāde «Kino trofejas», kas veltīta 1940.-50. gadu kinorepertuāram un kinoapmeklēšanai Latvijā. Izstādes laikā 2014.gada oktobrī notika amerikāņu filmu skate, parādot vairākas savulaik lielu skatītāju atsaucību ieguvušas filmas. Atsaucoties uz lielo programmas popularitāti un ieklausoties apmeklētāju vēlmēs, LKA Rīgas Kino muzejs izlēmis piedāvāt otro filmu skati, parādot vēl četras filmas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu