Mūzikas namā «Daile» turpinās «Burvis no Oza zemes»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Marta pēdējās dienās Mūzikas namā «Daile»(Kr. Barona ielā 31) pirmizrādes piedzīvoja Valta Pūces un Pētera Brūvera mūzikls visai ģimenei «Burvis no Oza zemes». Vēl šajā sezonā – 26., 28. aprīlī 6., 9. un 10. maijā krāšņais multimediālais iestudējums aicina mazos skatītājus un ģimenes iepazīt mūzikla varoņus, pasakas tēlu satraucošos piedzīvojumus un sapņu piepildījumus izrādēs Mūzikas namā Daile.

Pētera Brūvera librets tapis pēc Laimena Frenka Bauma zināmās pasakas «Brīnumainais burvis no Oza zemes» motīviem. Sapnī mazā Dorotija kopā ar sunīti Toto, vēja nesta, nokļūst tālu prom no mājām. Ejot pa Dzelteno ceļu uz Smaragda pilsētu, viņiem pievienojas Putnubiedēklis, Dzelzs Malkascirtējs un Gļēvais Lauva, kuri kļūst par Dorotijas draugiem. Ceļojumā, sastopot Labo Burvi, Ļauno Raganu un lidojošos mērkaķus, pārvarot vājumu, bailes un trūkumus, pasakas varoņi nokļūst gan teiksmainajā burvja Oza zemē, gan atrod ceļu uz mājām.

Kā atklāj iestudējuma režisore Dace Pūce: «...iestudējums «Burvis no Oza zemes» ir neparasts, aizraujošs un sirsnīgs piedzīvojums. Izmantojot mūsdienu tehnoloģiskās iespējas, ir radīta multimediāla vide, kurā vienkopus saplūst gan teātris, gan kino. Mūzikla scenogrāfiju veido 11 īpaši veidoti maketi, kas attēlo darbības vidi, un tā ir unikāli veidota teātra izrāde, kāda Latvijā iepriekš nav tikusi iestudēta. Mūzikla atslēgas vārdi - dinamika, krāsainība, deja, mūzika, izaicinājums, kas spēs aizraut un iedvesmot gan bērnus, gan jauniešus, gan viņu vecākus un pat vecvecākus.»

Pēc izrādes noskatīšanās, apmeklētāji varēs tuvāk aplūkot iestudējumam veidotos 11 maketus, izvietotus ērti pieejamus uz Dailes nama skatuves.

Mūziklā lomas atveido: Dorotija - Ieva Sutugova, Burvis Ozs - Valts Pūce, Lauva - Niks Matvejevs, Putnubiedēklis - Ralfs Eilands, Dzelzs Malkascirtējs - Artis Robežnieks, Toto - Antons Zamišļajevs, Tēva, Sarga un Zaļā tēva lomās - Uģis Roze, Mātes – Labās Burves un Zaļās sievas lomās - Ieva Akuratere, Aija Vītoliņa būs gan kaimiņiene, gan Ļaunā Ragana, bet Atis Ieviņš - Koka un Lidojošo Mērkaķu vadoņa lomā.

Iestudējumā piedalās horeogrāfijas grupa Lienes Gravas vadībā un mūziķu grupa Jāņa Miltiņa vadībā (Jānis Miltiņš - taustiņistrumenti, Matīss Čudars - solo ģitāra, Jānis Lūsēns jr. - bass, Mārtiņš Linde - sitamie instrumenti, Kārlis Glavāns - klarnete).

Līdz šīs sezonas beigām Mūzikas namā Daile iecerēti vēl divi iestudējumi mazākajiem skatītājiem - Jāņa Lūsēna un Ineses Zanderes muzikālā pasaka ar dzīvajām bildēm «Čigānmeitēns Ringla», kurā Ringlas lomu atveidos Baiba Neja. Savukārt, jau 18. maijā bērni un ģimenes aicināti apmeklēt Mārtiņa Meiera un Ineses Ramutes izrādi «Baltā kamielēna sapnītis», kas veidota pēc mongoļu tautas pasaku motīviem. Šobrīd ir uzsākts darbs pie nākamās sezonas iestudējumiem, un decembrī Mūzikas namā Daile tiks izrādīts Jāņa Lūsēna un Ineses Zanderes mūzikls «Sniega karaliene», bet 2015. gada pavasarī gaidāms jauns, muzikāls pārsteigums bērniem.»

Biļetes pieejamas «Biļešu Paradīze» tirdzniecības vietās visā Latvijā un elektroniski www.bilesuparadize.lv. Bērnu izrāžu apmeklētāju grupām pieejamas atlaides un skolotāju brīvbiļetes, tās iepriekš rezervējot pa e-pastu: dailesnams@gmail.com vai «Biļešu Paradīze» kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu