Krievu politiķis apsūdz grupu U2 «homoseksuālisma propagandā»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters

Krievijas Valsts domes deputāts Aleksandrs Starovoitovs apsūdzējis tehnoloģiju gigantu «Apple» «homoseksuālisma propagandēšanā», bez maksas piedāvājot īru rokgrupas U2 albumu visiem programmas «iTunes» lietotājiem.

Politiķis norāda, ka kompānija esot bombardējusi «iTunes» lietotājus ar Krievijas likumdošanai neatbilstošu saturu.

Pagājušā gada septembrī 500 miljoni «iTunes» lietotāju visā pasaulē bez maksas saņēma U2 albumu «Songs of Innocence». Lai arī digitālajai versijai bija pievienots vienkāršs, balts vāciņa noformējums, uz vēlāk iznākušā CD vāka bija fotogrāfija ar bundzinieku Leriju Malenu jaunāko, kurš apskāvis savu 18 gadus veco dēlu Elvisu. Abiem vīriešiem attēlā nav kreklu.

Grupas solists Bono fotogrāfa Glena Lahforda uzņemto attēlu raksturojis kā «neapstrādātu, kailu». Savukārt Starovoitovs albuma vāciņa noformējumā saskatījis homoseksuālu zemtekstu.

Laikraksts «Izvestija» vēsta, ka advokāts Jevgēņijs Tonkijs gatavojoties sava dēla vārdā uzsākt tiesvedību pret «Apple», pieprasot kompensāciju par morālo kaitējumu. Ja Sanfrancisko kompānija tiks atzīta par vainīgu, tai varētu uzlikt naudassodu vai arī aizliegt darboties Krievijā līdz 90 dienām.

«Apple» vadītājs Tims Kuks pagājušā gada oktobrī pirmoreiz atzina, ka ir homoseksuāls. Pēc Kuka paziņojuma viena no Sanktpēterburgas augstskolām nojauca «Apple» dibinātāja Stīva Džobsa statuju, ko neilgi pēc tam koncertā asi kritizēja britu mūziķis Eltons Džons.

«Vai tas var būt? Atmiņas par Stīvu tiek pārrakstītas tāpēc, ka viņa pēctecis ir gejs? Vai tas nozīmē, ka «iPad» planšetdatori ir homoseksuālisma propaganda? Vai Čaikovska skaistā mūzika ir «seksuāli samaitāta»?» jautāja Džons.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Uz augšu