Pateicoties žurnālam «Vogue», Andreja jau atkal ieraksta savu vārdu modes vēsturē

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com

Transseksuālā modele Andreja Pežiča ir redzēta daudzos modes žurnālos, bet pēdējie jaunumi par šo modeli ir modes vēstures grāmatas vērti. Andreja ir atrodama jaunajā žurnālā «Vogue», tādā veidā kļūstot par pirmo transseksuālo modeli, kura iekļuvusi šajā modes «bībeles» izdevumā.

Andreja dzimusi Bosnijā 1991. gadā, un tajā laikā viņas ģimene priecājās, ka ģimenē ienācis vēl viens dēls.

Vēlāk dzīvojot Austrālijā, uz kuru ģimene aizbēga, sākoties karam, transseksuālis tika apsmiets un nelabprāt apmeklēja skolu, vien brāļa muskuļotais augums un draudi citiem bērniem palīdzēja Andrejas dienas padarīt mazliet gaišākas.

Sākumā skaistule darbojās modes biznesā kā vīriešu kārtas modele, par kuras ārējo veidolu sajūsminājās ne viens vien pasaules līmeņa zīmols.

Tikai pagājušajā gadā modele veica visas operācijas, lai pilntiesīgi kļūtu par sievieti. Šāds solis tika veikts laikā, kad Andreja apzinājās, ka nav homoseksuāla, bet gan sieviete.

Runājot par kļūšanu par sievieti Andreja saka, ka sabiedrība nerunā par to, ka cilvēks var būt transseksuālis, cilvēkus iedala vīriešos, sievietēs, un tas daudziem jauniešiem liek apjukt un nesaprast, kas viņi ir. Tieši apjukums spēj izbojāt daudzu jaunu cilvēku dzīves.

Tāpat Andreja ir pirmā transseksuālā modele, kura ir kļuvusi par kāda kosmētikas zīmola seju, skaistule rotā «Make Up For Ever» katalogus un kosmētikas stendus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu