Rakstnieks Gabriels Garsija Markess nonācis slimnīcā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

87 gadus vecais kolumbiešu rakstnieks Gabriels Garsija Markess ievietots slimnīcā Mehiko, ceturtdien paziņoja federālās veselības aprūpes darbinieki. Sīkāka informācija par Markesa veselības problēmām netiek izpausta, jo viņa ģimene lūgusi to nedarīt.

Nobela prēmijas laureāts dzīvo Mehiko vairāk nekā 30 gadus. Pēdējā laikā viņš arvien retāk parādījies sabiedrībā.

Žurnāliste un rakstniece Elena Ponjatovska, kura ir draugos ar Markesu, sirmgalvi pēdējoreiz apciemoja novembrī. Līdzi viņa bija paņēmusi dzeltenu rožu pušķi, kas ir atsauce uz viņa slavenāko darbu «Simts vientulības gadu». «Izskatījās, ka ar viņu viss kārtībā,» Ponjatovska atklāja aģentūrai AP.

Markess ir viens no populārākajiem spāņu valodā rakstošajiem autoriem. Viņš literārajās aprindās ir tik slavens, ka daudzi viņu pielīdzina Markam Tvenam un Čārlzam Dikensam.

1967.gada grāmata «Simts vientulības gadu» tulkota vairāk nekā 25 valodās un pārdota apmēram 50 miljonos eksemplāru. Citas viņa slavenākās grāmatas ir «Mīlestība holēras laikos», «Patriarha rudens» un «Pulkvedim neviens neraksta».

1982.gadā Markess ieguva Nobela prēmiju literatūrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu