Producenti sāk cīņu pret interneta pirātiem Singapūrā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

«Oskarotās» filmas «Dallas Buyers Club» («Dalasas pircēju klubs») producenti Singapūrā ieguvuši tiesas orderi, kas liek interneta pakalpojumu sniedzējiem atklāt vārdus simtiem interneta lietotāju, kuri turēti aizdomās par kinolentes nelegālu lejupielādēšanu. Pagājušonedēļ filmas producenti ieguva līdzīgu orderi Austrālijā. Federālās tiesas tiesnesis Naijs Perrams izdeva ordeni, kas liek pakalpojuma sniedzējiem, vadoties pēc IP adresēm, atklāt 4726 austrāliešu interneta pirātu vārdus un mājas adreses autortiesību turētājiem.

Pavisam iegūtas vairāk nekā 500 000 nelikumīgo filmas lejupielādētāju IP adreses no visas pasaules, paziņoja producentu kompānija «Voltage Pictures».

«Mēs varam vērsties tikai pie nelielas daļas. Taču ceram, ka ar to pietiks, lai pievērstu uzmanību samilzušajai problēmai,» sacīja kompānijas pārstāvis Maikls Vikstroms.

2013. gada drāma «Dallas Buyers Club» saņēmusi vairākas ASV Kinoakadēmijas balvas. Galvenās lomas tēlotājs Metjū Makonehijs pērn saņēma «Oskara» statueti kā labākais aktieris, savukārt Džaredam Leto tika pasniegta labākā otrā plāna aktiera balva.

«Visi tagad viens otru brīdina nenodarboties ar filmu lejupielādēšanu internetā,» aģentūrai «Reuters» atklāja 24 gadus vecs singapūrietis, kurš studē ASV.

Kompānija «Voltage Pictures» nav pieprasījusi konkrētu kompensācijas summu, taču iespējamie interneta pirāti aicināti nākt klajā ar saviem piedāvājumiem. Ja tas netiks darīts, sāksies tiesāšanās, sacīja «Voltage Pictures» pārstāvis Singapūrā.

Tomēr biroja «Rajah & Tann» advokāte Vendija Lova norāda, ka par maza apjoma pirātisma lietām tiesvedība parasti netiekot ierosināta augsto izmaksu dēļ. «Kompensācija varētu tikt pielīdzināta maksai par licencētu filmas lejupielādi vai DVD, kas varētu būt mazāk par juridiskajām izmaksām,» viņa teica.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu