Pagarina pieteikšanos TEDxRiga Stāstu medībām

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ikgadējā tehnoloģiju, izklaides un dizaina prezentāciju foruma TEDxRiga rīkotāju komanda līdz 15. aprīlim pagarina pieteikšanos stāstu konkursam Stāstu medības, kura uzvarētājs 11. jūnijā kāps uz TEDxRiga lielās skatuves, lai dalītos savā idejā ar skatītājiem Latvijā un visā pasaulē.

Konkursā Stāstu medības ikviens var pieteikt savu stāstu, kas spēj mainīt dzīvi, iedvesmot jauniem sasniegumiem, remdēt zināšanu slāpes, atklāt citiem kādu vērtīgu pieredzi vai vienkārši dot iemeslu aizdomāties. Stāsta ideja var būt lokāla vai globāla, vienkārša vai sarežģīta, nopietna vai jautra. Galvenais nosacījums – stāstam jābūt tādam, kurā būtu vērts dalīties. Stāstu var pieteikt arī cita cilvēka vārdā, kam, Jūsuprāt, ir stāsts, par kuru būtu jāzina arī citiem.

Lai piedalītos konkursā, stāsti video formātā (nepārsniedzot 3 minūtes) jāiesniedz TEDxRiga informatīvā partnera TVNET mājaslapā, sadaļā TEDxRiga, kas pieejama adresē http://www.tvnet.lv/ted_stastu_medibas

Termiņš stāstu iesniegšanai - 15. aprīlis.

Konkursa uzvarētājs gūs iespēju pievienoties Latvijas vadošajiem zinātniekiem, māksliniekiem un uzņēmējiem, uzstājoties ar savu stāstu uz TEDxRiga skatuves 2015. gada 11. jūnijā.

Galvenās balvas ieguvēju konkursa finālā noteiks konkursa žūrija, kuras sastāvā ir pārstāvji no TEDxRiga komandas, Lattelecom, Rīgas Ekonomikas augstskolas un ASV vēstniecības Latvijā. Savukārt TVNET lasītājiem būs iespēja balsot par visiem iesūtītajiem stāstiem, noskaidrojot trīs populārāko stāstu autorus, kuri varēs klātienē vērot TEDxRiga 2015. gada konferenci. Sīkāka informācija par konkursa noteikumiem un vērtēšanas kritērijiem atrodama TVNET un www.tedxriga.com.

TEDxRiga galvenais atbalstītājs Lattelecom, atbalstītāji Rīgas Ekonomikas augstskola, Amerikas Savienoto Valstu vēstniecība Latvijā, informatīvais atbalstītājs TVNET.

TED ir starptautiska bezpeļņas organizācija ar devīzi Idejas, ar kurām vērts dalīties (Ideas worth spreading). Organizācijas pamatmērķis ir iepazīstināt plašāku publiku ar dažādu jomu speciālistu radītām idejām cilvēces attīstībai un dzīves kvalitātes un apkārtējās vides uzlabošanai.

Globālās TED konferences, kurās pasaules izcilākie cilvēki ne vairāk kā 18 minūšu ilgās prezentācijās iepazīstina skatītājus ar savām idejām un sasniegumiem, norisinās divas reizes gadā – vienu reizi Edinburgā, Skotijā, un vienu reizi kādā no Ziemeļamerikas pilsētām. Šo prezentāciju videoieraksti pēc tam ir vērojami organizācijas interneta mājas lapā www.TED.com, kā arī video portālā www.youtube.com, populārākajos sociālajos tīklos, blogos un citās interneta vietnēs, kur tās noskatās miljoniem interesentu.

Savukārt TEDxkonferences savās pilsētās reizi gadā saskaņā ar TED izsniegto licenci rīko lielākie šīs organizācijas aktīvisti no visas pasaules. Tā ir iespēja ne vien popularizēt TED idejas dažādās pasaules malās, bet arī iesaistīt krietni plašāku runātāju un klausītāju loku savstarpējā komunikācijā, pasauli mainošu ideju veicināšanā un šo ideju pārvēršanā reālos darbos.

TEDxRigajeb neatkarīgi organizētā TED konference Rīgā pirmoreiz tika rīkota 2012. gada jūnijā, gūstot milzu atsaucību - portālā «Youtube» publicētie lektoru video kopumā skatīti jau vairāk nekā 100 000 reižu. Šogad konference tiks rīkota jau ceturto gadu, un tā norisināsies šī gada 11. jūnijā visas dienas garumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu