Konkursā «Sajūtu konteineri» iesniegti 262 darbi (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Eiropas kultūras galvaspilsētas «Rīga 2014» projekta 3D karnevāla «Sajūtu konteineri» un interneta bibliotēkas «Atlants.lv» rīkotajā eseju konkursā «Manas sajūtas stāsts» saņemti 262 darbi. Labākais tiks paziņots 10.aprīlī.

Darba vērtējumu veidos publikas balsojums un žūrijas vērtējums. Žūrijas sastāvā darbojas 3D karnevāla režisori Roberts Rubīns un Didzis Eglītis, kā arī aktrise Katrīne Pasternaka, dziedātājs Goran Gora un rakstniece Nora Ikstena.

Konkursa sadarbības partneris «Western Digital» eseju konkursa uzvarētājam piešķirs vienreizēju stipendiju 350 eiro apmērā, savukārt uzvarētāja literatūras skolotājs saņems 150 eiro lielu prēmiju. Otrās un trešās vietas ieguvēji saņems vienreizējas stipendijas 200 un 150 eiro apmērā, bet viņu literatūras skolotāji - 100 un 50 eiro.

Tāpat piešķirs dažādas pārsteiguma un veicināšanas balvas no dāvanu servisa «Lieliska dāvana», interneta žurnāla «Satori», interneta bibliotēkas «Atlants.lv», biļešu servisa «BezRindas.lv» un projekta kuratoriem - «Jura Podnieka studijas».

Konkurss norisinājās no 2013.gada 10.decembra līdz 2014.gada 17.martam. Iesniegtos darbus var apskatīt konkursa interneta vietnē «www.atlants.lv/konkurss».

3D karnevāls «Sajūtu konteineri» ir pirmais radošo industriju mijiedarbības rezultātā radītais projekts Latvijā, apvienojot arhitektūru, 3D stereogrāfiju, skaņu, gaismu, smaržu un tausti. Sajūtu konteineros gluži kā Dainu skapī tiek krātas cilvēku atmiņas par pašām īpašākajām sajūtām - reālām un iluzorām. Projekta laikā tiks radītas septiņas sajūtu istabas, kurās apmeklētājiem būs iespēja ceļot laikā no bērnības līdz mūžībai.

Sajūtu konteineru atklāšana paredzēta šī gada jūnijā. Uzvarētāju apbalvošana notiks 16.aprīlī «Trusis KAFE».

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu