Skandalozais «Noass» iekaro Ziemeļameriku (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Vairākas arābu valstis reliģisku iemeslu dēļ jau aizliegušas jauno Bībeles filmu «Noah» («Noass»), kas balstīta uz Vecās Derības stāstu par Noasa šķirstu. Noass pazīstams gan kristietībā, gan jūdaismā, gan arī islāmā. Korānā viņam atvēlēta vesela nodaļa. Tomēr Ziemeļamerikā, neskatoties uz to, ka evaņģēliskos kristiešus saniknojis tas, ka filmā Noass attēlots piedzēries, lente izrādīta bez starpgadījumiem, turklāt tā iekarojusi skatītāko filmu topa 1. vietu, ziņo «Collider.com».

«Noass», kura uzņemšana izmaksāja 125 miljonus ASV dolāru (90 miljonus eiro), nedēļas griezumā Ziemeļamerikas kinoteātros iekasējis 44 miljonus dolāru, kas atbilst Ziemeļamerikas apskatnieku prognozēm. Globālā mērogā filma iekasējusi jau teju 100 miljonus.

Galvenās lomas filmā atveido «Oskara» balvas laureāti Rasels Krovs (Russell Crowe) un Entonijs Hopkinss. Režisors Darens Aronofskis (Darren Aronofsky).

Latvijas kinoteātros filma no 18. aprīļa.

Tikpat pārliecinošu otro vietu ieņem fantastikas filma «Citādie» («Divergent»), kuras pamatā ir ASV rakstnieces Veronikas Rotas populārās grāmatu triloģijas pirmā daļa. Otrajā nedēļas nogalē iekasēti 26,5 miljoni, bet kopumā pirmajās desmit dienās jau teju 100 miljoni. Filmas «Citādie» darbība risinās nākotnē, kad sabiedrība tiek iedalīta piecās grupās atbilstoši ikviena cilvēka personības īpašībām. Taču sešpadsmitgadīgā Beatrise ir «citāda» - viņas personība neatbilst nevienai no piecām kategorijām. Meitenes dzīvība ir briesmās, jo «citādie» tiek uzskatīti par draudu pastāvošajai sistēmai, un viņus nolemts iznīcināt. Galvenajās lomās - Šeilīna Vudlija, Teo Džeimss, Keita Vinsleta, Ešlija Džada u.c. Filmas režisors ir Nīls Bērgers («Blakusparādības»).

Trijnieku noslēdz ģimenes filma «Muppets Most Wanted». Iekasēti 11,4 miljoni, kas noteikti atkal nav bijis iepriecinošs rezultāts autoriem.

Foto: publicitātes

Diemžēl jaunākais Arnolda Švarcenegera grāvējs «Sabotāža» («Sabotage») pamatīgi izgāzies. Iekasēti vien 5 miljoni.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu