Vita Baļčunaite «Zemes stundā» lasa grāmatu sveču gaismā (43)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agris Semēvics

29.marta vakarā bija pasaules «Zemes stunda», kad cilvēkiem vajadzēja atteikties no elektrības lietošanas, lai saglabātu zemes resursus. Akcijā ar lielāko prieku iesaistījās aktrise, dziedātāja un pasākumu vadītāja Vita Baļčunaite.

«Zemes stunda» ir Pasaules Dabas fonda organizēta vispasaules akcija, kura mudina uzņēmumus, valsts iestādes un ikvienas valsts pilsoņus uz stundu izslēgt elektrību.

Aktrise Vita Baļčunaite iesaistās «Zemes stundas» akcijā un šajā laikā neizmanto elektrisko apgaismojumu un izslēdz elektriskās ierīces. Vita iesaka ik dienu domās pateikties mātei zemei par to, ka tā rūpējas par mums, un aizsūtīt gaišu mīlestību no sirds.

«Ikviens no mums varētu mācīties saudzēt zemes resursus un piedomāt pie tā, ka šiem resursiem tomēr ir robežas, tie nav neizmērojami,» aizdomājas Vita.

Zemes stundu Vita sagaidīja mājās, sveču gaismā lasot Kristīnes Mucinieces grāmatu «Eņģeļu acis» - trešo grāmatu, kurai dots nosaukums «Atbrīvot sargātāju».

«Visas atbildes ir mūsos pašos. Esot dabas tuvumā, mēs nokļūstam tuvāk sev. Tā tas ir. Cilvēks patērē, izšķērdē, saplosa zemes resursus, ir pienācis laiks arī atjaunot, pasaudzēt, rūpēties par šiem krājumiem. Vai tiešām daļai sabiedrībai liekas, ka tie ir neizsmeļami? Vai tiešām liekas - ja «citi» nav atmodušies, tad ko gan es viens tāds «maziņš» iespēšu? Ja mēs katrs tā domāsim, tad paši kļūsim par tiem «citiem» - «maziņajiem»,» aizdomājas Vita.

Aktrise uzskata, ka viss šai pasaules lietu kārtībā ir vienots. Rūpējoties par citiem, mēs rodam spēku un stiprinām gan sevi, gan visumu kopumā. Ieklausīsimies - visas atbildes ir mūsos pašos!

«Zinātniskā fantastika vai rītdienas patiesība? Ar ģimeni un draugiem noskatieties filmu «Echo planet» un izlemiet paši,» nobeidz Vita.

Komentāri (43)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu