Lieldienās visā Latvijā notiks svētku pasākumi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šajā nedēļas nogalē Lieldienās visā Latvijā notiks dažādi svētku pasākumi un izklaides.

Jūrmalā Lieldienas svinēs Brīvdabas muzejā, kur svētdien, 5.aprīlī, varēs minēt mīklas, ripināt olas, izgatavot putnu būrīšus. Pasākumā izrādīs šķirnes trušus un zīda vistiņas. Kauguru kultūras namā uzstāsies Kultūras centra deju kolektīvi, dziedās Normunds Rutulis, norisināsies radošās darbnīcas. Jūrmalas Kultūras centrā uzstāsies akordeonists Radovans Popovs no Serbijas, deju kolektīvs «Solo», kori «Jūrmala» un «Spārnos». Olu apgleznošanas darbnīcu vadīs viesmākslinieki no Horvātijas.

Valmierā, Sajūtu parkā, Lieldienu ieskaņas pasākums notiks jau otrdien, 31.martā. Tajā klātesošie varēs piedalīties dažādās rotaļās, olu krāsošanā, putnu būrīšu un kukaiņu māju gatavošanā, kā arī šūpoties šūpolēs. Lielajā piektdienā, 3.aprīlī, pilsētā notiks Jēzus Kristus Ciešanu Lielās piektdienas svinēšanas gājiens, 4.aprīlī notiks Klusās sestdienas garīgās mūzikas koncerts, bet 5.aprīlī norisināsies Lieldienu pasākums laukumā pie Valmieras Kultūras centra, kurā būs apskatāmi šķirnes truši, bērni varēs vizināties ar zirdziņiem, šūpoties šūpolēs, apgleznot lielformāta olas.

Rēzeknē sestdien notiks mājražotāju gadatirgus, bet svētdien notiks tautas deju koncerts Rēzeknes Kultūras namā. Savukārt Otrajās Lieldienās, 6.aprīlī, notiks Rēzeknes pusmaratons. Sestdienas vakarā Latgales vēstniecībā «Gors» viesosies grupa «Iļģi» ar Lieldienu koncertu «Trīs rītiņi saule lēca».

Jelgavā 5.aprīlī pils parkā un pagalmā varēs piedalīties Lieldienu rotaļās, atrakcijās un konkursos, kā arī apskatīt trušus, ponijus un citus zvērus. Šajā dienā Jelgavas pils pagalmā Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš sveiks šogad dzimušos jelgavniekus. Piemiņas karotītes ar iegravētu pilsētas vārdu, pilsētas ģerboni un bērna dzimšanas gadu aicināti saņemt 120 bērnu vecāki, tostarp pieci dvīņu pāri.

Daugavpils novadā Lieldienām veltītie pasākumi norisināsies no 1. līdz 12. aprīlim. Iedzīvotāji aicināti piedalīties dekoru veidošanas un olu krāsošanas darbnīcās, plānoti dažādi teatrāli priekšnesumi un koncerti.

Amatas novadā svētku laikā plānots Latvijas čempionāts ūdenstūrismā Amatā pie Zvārtes ieža, Lieldienu pārgājiens maršrutā Cēsis-Amata-Ieriķi, kā arī svētku pasākumi atpūtas kompleksā «Rakši», kurā atklās atrakciju parku «Lec un minies Rakšos», un Āraišu arheoloģiskajā muzejparkā, kurā varēs gatavot tradicionālo Ūsiņa dienas ēdienu - pantāgu.

Ventspilī no 3. līdz 6. aprīlim plānoti pasākumi Piedzīvojumu parkā, kurā varēs krāsot olas, izšūpoties. Lieldienas plānots svinēt Piejūras brīvdabas muzejā, kur svētdien notiks pasākums «Ai, bagāti Lieldiensvētki!», kuros plānotas gaiļu cīņas, salmu maisu mešana, staigāšana ar koka kājām, vizināšanās ar zirgiem, Lieldienu zupas ēšana. Gaidāma trušu izstāde, kā arī pirmoreiz pēc ziemas varēs izbraukt ar Mazbānīti.

Svētdien, 5.aprīlī, no plkst. 9.00 Siguldas novada iedzīvotāji un viesi tiek aicināti atpūsties, iepirkties un piedalīties pavasara tirdziņā un Lielās dienas svinēšanā «Visa zeme pumpuros!», kas līdz plkst. 15.00 norisināsies Siguldas Svētku laukumā. No plkst. 11.00 pamodināsim sevī spēka un veselības pumpurus, baudot Rūtas zaļos kokteiļus un bērzu sulas. Izplaucēsim mākslinieka garu Oliņboliņ olu krāsošanas un ripināšanas galerijā un Pumpurlietu darbnīcā. Ikviens varēs piedalīties pavasara spēka mērīšanā un lielajā Zaķu biļešu izlozē. Būs tradicionālais svētku cienasts – Lieldienu pantāgs, lielā šūpošanās un jautrā vizināšanās ar Zaķu pumpurmobili.

Svētdien, 5.aprīlī, no plkst. 12 arī Tērvetes dabas parkā tiks svinētas Lieldienas, informēja Tērvetes dabas parka informācijas centra vadītājas vietniece Laura Zalcmane. Viņa pastāstīja, ka Rūķu sētā būs iespēja apskatīt krāsaini raibu Lieldienu olu izstādi un radoši līdzdarboties kopā ar Rūķu tēti un Rūķu māmiņu. Tāpat ikvienu gaida pūkaini mīļa tikšanās ar īstiem trušiem, kas Tērvetes dabas parkā salēkuši no Bauskas novada «Trušu pilsētiņas». Atrakciju laukumā, uz brīvdabas estrādes skatuves, apmeklētājus ar krāsaini muzikālu priekšnesumu priecēs dziedošais ansamblis KPTT un raitu danci griezīs Tērvetes novada deju kolektīvs «Avots», informēja Zalcmane, solot, ka būs arī olu ripināšana kopā ar jestrajiem zaķiem. Tas būs maksas pasākums, uz kuru brīvbiļete pienāksies vien pirmsskolas vecuma bērniem.

Dažādi Lieldienu pasākumi plānoti Alūksnes, Aglonas, Kuldīgas, Aizkraukles, Dobeles, Gulbenes, Ludzas, Talsu, Valkas un vēl citos novados.

Priecīgas Lieldienas!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu