Norda filmu «Mammu, es tevi mīlu» izrādīs Ņujorkā (9)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Kā atzīmēts festivāla mājaslapā, filmas izrādīšana Ņujorkas Starptautiskajā bērnu filmu festivālā būs tās pirmizrāde Ņujorkā. Filma aprakstīta kā aizraujoša un emocionāli dziļa ar aicinājumu neļaut nosaukumam aizbiedēt.

Ņujorkas Starptautiskais bērnu filmu festivāls dibināts 1977.gadā. Tas atbalsta inteliģentu, kaislīgu un provokatīvu kino bērniem vecumā no 3 līdz 18 gadiem. Kopš pasākuma rašanās tas ir kļuvis par lielāko bērnu un pusaudžu festivālu Ziemeļamerikā. Pērn festivālam bija 25 000 apmeklētāju.

Katru gadu festivālā tiek izrādītas apmēram 100 animācijas filmas, nofilmētas akcijas, eksperimentālās īsfilmas un pilnmetrāžas īsfilmas no visas pasaules. Festivāla žūrijā ir tādas aktrises kā Džīna Deivisa, Sjūzena Sarandona un Uma Tūrmane, kā arī filmas «Kuprainais kalns» producents Džeimss Šeimuss.

Spēlfilma «Mammu, es tevi mīlu», kas savu pirmizrādi Latvijā piedzīvoja pagājušā gada februārī, atzinību saņēmusi dažādos festivālos. Tā plūkusi laurus Losandželosas filmu festivālā, iegūstot galveno žūrijas balvu, un Berlīnes starptautiskajā filmu festivāla sadaļā «Generation Kplus», iegūstot žūrijas «Grand Prix» balvu kā labākā spēlfilma.

Pērn ekspertu komisija no Latvijas Norda filmu «Mammu, es tevi mīlu» izvirzīja ASV Kinoakadēmijas «Oskara» balvas nominācijai par labāko ārzemju filmu.

Filma ir dinamisks attiecību trilleris par 13 gadus vecu Rīgas skolnieku Raimondu un viņa māti. Kāda šķietami nenozīmīga piezīme skolā iesāk piedzīvojumiem bagātu nedēļu zēna dzīvē, viņš nonāk policijas redzeslokā un visbeidzot atrisina samilzušo konfliktu gan ar mammu, gan savu labāko draugu.

Galveno varoni Raimondu filmā atveido Kristofers Konovalovs no Cēsīm, savukārt viņa mammas lomā iejutusies aktrise Vita Vārpiņa.

Nords filmai «Mammu, es tevi mīlu» ir ne tikai režisors, bet arī scenārija autors. «Mammu, es tevi mīlu» ir Norda otrā režisētā spēlfilma.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu