Filmas «Noass» komanda tikusies ar pāvestu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Delegācija, kas pārstāv lielbudžeta filmu «Noah» («Noass»), publiskā audiencē tikusies ar pāvestu Francisku, vēsta britu laikraksts «The Guardian». Filma «Noass» balstīta uz Vecās Derības stāstu par Noasa šķirstu.

Filmas veidotājiem tika liegta privāta pieņemšana pie Romas katoļu baznīcas galvas. Taču viņi izmantoja iespēju satikt pāvestu publiskajā audiencē, kas ik trešdienu plkst. 10.30 pēc vietējā laika (plkst. 9.30 pēc Latvijas laika) notiek Svētā Pētera laukumā.

Uz Vatikānu bija devusies delegācija, kurā ietilpst galvenās lomas tēlotājs Rasels Krovs un režisors Darens Aronofskis.

Publisko pieņemšanu parasti apmeklē tūkstošiem cilvēku.

Kinostudija «Paramount» tikšanos ar pāvestu uzskata par labu veidu, kā kliedēt saspīlējumu tās attiecībās ar reliģiskajām organizācijām. Testa seansos ASV evaņģēliskos kristiešus sadusmoja tas, ka filmā Noass attēlots piedzēries, savukārt trīs musulmaņu valstis filmu jau aizliegušas.

Tikšanās ar ievērojamiem cilvēkiem tiek uzskatītas par labu līdzekli, kā veicināt filmas popularitāti. Februārī ar pāvestu Francisku tikās «Oskara» balvai nominētās filmas «Philomena» («Filomena») komanda.

Taču šādas aktivitātes nogurdinājušas ar kino industriju nesaistītus cilvēkus. Baltais nams nesen paziņoja, ka vairs nerīkošot oficiālos kinoseansus, un atcēla filmu «12 Years a Slave» («12 gadi verdzībā») un «The Butler» («Sulainis») izrādīšanu. Amatpersonas esot tikušas «bombardētas» ar piedāvājumiem no filmu producentiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu