«Dienas Grāmata» izdod ekscentriķa Kirila Bonfiljoli triloģijas pirmo grāmatu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Izdevniecība «Dienas Grāmata» laidusi klajā ekscentriskā kriminālromānu rakstnieka Kirils Bonfiljoli (Kyril Bonfiglioli) grāmatu «Mortekajs. Netēmē uz mani» (Don't Point That Thing At Me), kas ir pirmā triloģijas grāmata, informē izdevēji.

Čārlijs Mortekajs, diezgan izlaidīgs, bet šarmants aristokrāts, aiz gara laika kopā ar savu rīkļurāvējam līdzīgo kalpotāju Džoku zog gleznas, iepinas visādās mahinācijās un pārcieš visdažādākās nepatikšanas. Tomēr vislielākās raizes viņam sagādā ļaudis ar šaujamajiem, kuri nemitīgi cenšas Čārliju nogalināt…

«Īsts vasaras kriminālromāns – bez aizķeršanās izrausit cauri pāris dīkās novakarēs, kad ilgas pēc kaut kā liela – cēla – nezināma draudzīgi saskalojas ar mūžīgā alkohola tvaikos noturētu britisku, šerlokholmsvatsoniski cinisku divu galveno varoņu humoru un nelabojamu avantūristu amorālo paradoksu šarmantajās jēlībās kreftīgi nokūpinātu izteiksmes stilu,» tā Normunds Naumanis.

«Mortekajs. Netēmē uz mani»
«Mortekajs. Netēmē uz mani» Foto: publicitātes

«Nemaz nav iespējams paņemt gultā zem segas kādu reizē vēl palaidnīgāku un jaukāku grāmatu,» Stīvens Frajs.

Ekscentriskais kriminālromānu rakstnieks Kirils Bonfiljoli bija prasmīgs paukotājs, mācēja lieliski šaut ar gandrīz jebkuru ieroci, bija sērijveida līgavainis un vīrs skaistām sievietēm; pats par sevi viņš apgalvoja, ka «ir atturīgs itin visā, izņemot dzeršanu, ēšanu, smēķēšanu un runāšanu,» un ka viņu «mīlot ikviens, kurš pietiekami labi viņu nepazīst».

No angļu valodas tulkojusi Valda Melgalve

Grāmatas mākslinieks Jānis Esītis

Triloģijas pārējie divi romāni gaidāmi gada nogalē Māras Poļakovas tulkojumā.

Cieto vāku sējums, 200 lpp., izdota 2015. gada martā.

Gada sākumā kinoteātros nonāca filma «Mortekajs», kurā šarmantā aristokrāta lomā iejutās Džonijs Deps.

www.dgramata.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu