Aleksandrs Širvindts ar programmu «Skleroze, izkaisīta pa dzīvi» Rīgā un Daugavpilī

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Vecums – tas nav tad, kad kaut ko aizmirsti, bet tad, kad aizmirsti kur pierakstīji, lai neaizmirstu. /А.Širvindts/

Cilvēks-svētki! Miljonu skatītāju mīlulis, aktieris, režisors, Maskavas akadēmiskā teātra satīras vadītājs – Aleksandrs Širvindts ielūdz Jūs uz tikšanās vakaru «Skleroze, izkaisīta pa dzīvi», kas notiks 22.aprīlī Lielajā Ģildē (Rīga) un 23. aprīlī Daugavpils kultūras pilī (Daugavpils).

Atmiņu monologs, plašai sabiedrībai nezināmi biogrāfijas fakti, pārsteidzoši aizkustinošie un smieklīgi stāsti par piedzīvojumiem viesizrādēs Krievijā un ārzemēs, par draugiem un kolēģiem, kā arī daudz kas cits, par ko Jūs varēsiet uzzināt, apmeklējot tikšanās vakaru ar iemīļoto aktieri

Vakara nobeigumā visiem gribētājiem Aleksandrs Širvindts atvēlēs laiku komunikācijai, fotografēšanai un autogrāfiem.

Foto: publicitātes

Аleksandrs Širvindts – neparasts cilvēks. Tādu ir mazs, tie it kā neko nedara, lai patiktu apkārtējiem, bet visi tos mīl. Turklāt no maza līdz pieauguša. Аktieris ir zināms skatītājiem ar izcili nospēlētām lomām filmās : «Likteņa ironija vai Vieglu garu!», «Debesu bezdelīgas», «Trīs vīri laivā, neskaitot suni», «Stacija diviem», «Vis valdzinošākā un pievilcīgākā», «Miljons laulību grozā», «Bruņču mednieks» un daudzām citām. Protams, ka mākslinieka cienītāji atceras arī lielisku neatdarināmu Širvindta un Deržavina duetu. Bet teātra cienītāji apgalvo, ka Aleksandrs meistarīgs teatrālos iestudējumos - kā režisors un kā aktieris.

Aleksandra Širvindta darba un dzīves ritms ir tik augsts, ka nemaz neatstāj brīvu laiku. Izbraukumi uz viesizrādēm, administratīvi jautājumi teātri, izrādes, mākslas vadība jauniestudējumu izlaidumos, tas viss rada saspīlētu radošo atmosfēru mākslinieka dzīvē, taču tajā vienmēr ir vieta humoram, interesantam stāstam vai atmiņām.

Viena no viņa profesijas īpatnībām – asprātība refleksa līmenī. Širvindta replikas izdaiļoja desmitiem filmu. Un daži aktiera izteicieni pārtapa spārnainas frāzēs: «Visi uz dārzu!», «Tā... laiks tīt makšķeres», «Labi man ir bērni. Dumji, bet labi», «Bifšteka nebūs. Būs pankūkas».

Kā reiz teica Marks Zaharovs, Aleksandrs Širvindts nekad neietilpa teatrālajos vai kinematogrāfiskajos profesijas rāmjos. Aktieris, rakstnieks, pasniedzējs, režisors un Satīras teātra vadītājs, viņš ir unikālās profesijas īpašnieks: «Viņš – Aleksandrs Širvindts. Un ar to viss ir pateikts!».

Foto: publicitātes

Viņa lomas nav noteikti galvenās, bet tās ir tik spilgtas, ka acumirklī paliek atmiņā un paliek tur uz visiem laikiem. Iemesls? Kas to lai zina...

Rezultātā mēs veicam banālu secinājumu: uzminēt talanta noslēpumu ir neiespējami, jo talants ir kā briljants, tas ir daudzpusīgs un viņa krāšņums ir aiz sapratnes robežām. Tomēr «nenopietnā žanra meistars» ne tikai radīja neaizmirstamus tēlus uz skatuves un kino, Aleksandrs

Širvindts vēl ir grāmatu autors. Autora pēdējās grāmatas «Skleroze, izkaisīta pa dzīvi» prezentācija notiks 22.aprīlī Rīgā un 23. aprīlī Daugavpilī, tikšanās vakara nobeigumā.

Biļetes var iegādāties Biļešu Paradīzes un pilsētas kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu