Liene Šomase jau trešo gadu pēc kārtas piedalīsies sieviešu rallijā (46)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

Dziedātāja Liene Šomase jau trešo gadu pēc kārtas piedalīsies «BTA Sieviešu dienas rallijā». Liene startēs kopā ar pagājušā gada komandu, kuru veido pati Liene un divas viņas draudzenes - Inese un Ina, komandai ir dots nosaukums «La`star team», un sievietes ir stingri noskaņojušās startēt, cik labi vien iespējams.

Liene Šomase atzīst, ka gatavošanās notiek nopietni, tērpi gan krasi netiks mainīti, tiem, kurus bija iespējams redzēt pagājušajā gadā, pievienosies jauni, skaisti aksesuāri.

«Paldies gribu teikt mūsu komandas atbalstītājiem, draudzenes vīrs mums sarūpēja uzlīmes, bet kaimiņš sedz visus degvielas izdevumus, tas ir fantastiski, ka vīrieši astotajā martā sievietēm dāvina ne tikai ziedus, bet sniedz atbalstu,» smaida Liene.

Liene piemetina, ka dalība rallijā nav izklaide, kā visi uzskata, bet gan milzīga spriedze, šogad vēl ir izdomāti jauni noteikumi, jau sešos no rīta ir jāreģistrējas, neskatoties uz agro rītu Liene ar komandu ieradīsies vēl ātrāk, lai reģistrētos vienas no pirmajām.

«Šogad piedalās vairāk nekā pieci simti ekipāžu, ņemot vērā, ka katrā piedalās 2-3 sievietes, liels īpatsvars Latvijas sieviešu dosies izmēģināt veiksmi rallijā. Organizatoriem novēlu nākamajā gadā apsvērt ideju rīkot Baltijas valstu sieviešu ralliju, lai ir vēl interesantāk un palielinās spriedze,» aizdomājas Liene.

Dziedātāja uzskata, ka vīriešu rallijs ir vieglāks, jo sieviešu rallijā galvenais nav ātrums, bet domāšana, jāmeklē kontrolpunkti, jāklausās radio, kur paziņo punktus, uz kuriem jādodas, vēl jāseko līdzi pasakai, kura veido karti.

«Šogad esam nolēmušas būt ļoti uzmanīgas un sekot līdzi noteikumiem, sākumā gan uzprasīsim kādam vīrietim, lai mums viņus kārtīgi izskaidro, jo pagājušajā gadā likās - visu darām kā vajag, bet beigās dabūjām sodos papildus septiņas stundas klāt mūsu laikam. Saņēmām arī titulu kā izklaidīgākā komanda, ir grūti braukt, jo viss, ko redzi, ir - esam Ādažos un pēkšņi jau Rundāles pils,» tā Liene.

Dziedātāja iesaka rallijā piedalīties ikvienai sievietei, kura ir tikpat dulla un traka kā viņa, kurai patīk azarts un risks un kuru viņas vīrs vai draugs astotajā martā laiž ārā no mājas un nevēlas visu dienu pavadīt kopā.

«Šogad rallijā piedalās visas trīs Šomases, abas manas māsas arī piedalās, vēl dažas citas draudzenes ieintriģēju pamēģināt. Patīk, kā visi gatavojas rallijam, tiek izgreznotas automašīnas, domāti vizuālie tēli, manuprāt vīriešu sporta veids ir hokejs, bet sieviešu rallijs,» smejas Liene.

Ja Lienei saplīstu mašīna uz ceļa, rallija ietvaros viņa sauktu palīdzību, ja tā notiktu dzīvē, dziedātāja izkāptu no automašīnas, lai paskatītos, kas noticis, ja būtu problēma ar riepu, viņa to nomainītu pati saviem spēkiem, jo ir to jau darījusi.

«Pagājušajā gadā rallijā bija vēl sniegs un vietām apledojis ceļš, daudzas sieviešu rallija ekipāžas avarēja grāvjos, un lielākā daļa citu sieviešu steidza palīgā, nevis domāja par minūtēm un uzvaru, sievietes ir draudzīgas un vienotas,» priecājas Liene.

Pati Liene neprot braukt lēnām, ātrums viņai ir tuvs, bet tas mainās, ja automašīnā ir bērns, kaut gan tāpat jau nevar paredzēt, kas brauc automašīnas priekšā vai aizmugurē. Tomēr vienmēr Liene ievēro satiksmes noteikumus un arī ātra braukšana izpaužas šo noteikumu ietvaros.

«Daudzas sievietes automašīnā pārvelk apavus, man šādas problēmas nav, es protu braukt ar papēžu apaviem, tā braucu gan uz koncertiem, gan mājās no tiem, dzīve piespiež iemācīties lietas,» nosaka Liene.

Braukšanas rituāls Lienei ir klausīties braukšanas laikā mūziku, no rītiem tas parasti ir radio «Star FM», jo tas rada iespēju pasmieties par Baibas Sipenieces-Gavares izteiktajiem jokiem, ja mašīnā ir Lienes meitiņa, uzreiz jāliek Dona albums, jo mazā ir liela Dona fane.

Komentāri (46)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu