Izrādās, Žoržs Siksna ir liels sporta fans (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns

Dziedātājs Žoržs Siksna saņēma «Zelta mikrofona» balvu nominācijā Labākais kantrī un šlāgermūzikas albums. Dziedātājs bija vienīgais, kurš necerēja uz uzvaru, un tāpēc pēc savas uzstāšanās devās prom no apbalvošanas ceremonijas.

Mūziķim laiks līdz vasarai ir brīvs, nekādi jauni projekti netop un arī lieli koncerti nav ieplānoti, dziedātājs katru nedēļu uzstājas banketos, jo cilvēki šādos pasākumos mīl klausīties senas un iemīļotas dziesmas.

«Cilvēki no manis sagaida to, ka izpildīšu vecos hitus, es ikvienam asociējos ar dziesmu «Genoveva», un tas ir dīvaini, jo gadā, kad šo dziesmu ierakstīju, tā nenokļuva «Mikrofona aptaujas» finālā un arī cilvēki neizrādīja interesi, viss mainījās pēc pusgada, tad dziesma sasniedza klausītāju sirdis. To parasti saku visiem jaunajiem dziedātājiem, ka dziesma nav «jānoraksta» uzreiz, ja tā nepatīk cilvēkiem, reizēm ir vajadzīgs laiks, lai viss mainītos,» skaidro Žoržs.

Foto: Edgars Kalmēns

Dziedātājs nebēdā, ka cilvēki no viņa nevēlas dzirdēt neko jaunu, jo šobrīd Latvijā ir maz komponistu, kuri raksta dziesmas, turklāt grūti izprast cilvēku vēlmes, viss, par ko Žoržs ir drošs, ka ikvienam patīk slavenie, vecie pasaules hiti.

«Ticu, ka Latvijā aug laba jauno mūziķu paaudze, mums ir daudz jaunu talantu, tikai viss ir tik piesārņots ar tiem, kuri nav talantīgi, ka bieži vien ir grūti ieraudzīt īstos talantus. Ja vairāk šos talantīgos dziedātājus atskaņotu pa radio, jo vairāk viņi iepatiktos cilvēkiem un tos pieņemtu, bet tā nenotiek, jo ir liela dziesmu pārprodukcija,» aizdomājas Žoržs.

Žoržs piebilst, ka jābūt ir arī īstajā laikā un īstajā vietā, kā tādu piemēru viņš nosauc grupu «Aarzemnieki», kuri izdeva dziesmu «Paldies latiņam» un tieši dziesmas aktualitātes dēļ iemantoja popularitāti, bet citādi kas zina, kā būtu bijis.

«Tagad man ir brīvāks laiks, to pavadu, skatoties sportu, esmu īsts sporta fans, man patīk to skatīties pa televizoru. Olimpiādes laikā biju laimīgs, veselas divas nedēļas visu laiku bija ko vērot pa televizoru un just līdzi. Labprātāk skatos futbolu, tas man tāds tuvākais sporta veids. Futbola spēles vēroju arī klātienē,» tā Žoržs.

Dziedātājs stāsta, ka pašam nekad nav sanācis nodarboties ar sportu, jo skolas laikā, kad viņa draugi devās sportot, viņam bija jādodas uz mūzikas skolu.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu