«Greja piecdesmit nokrāsas» Vjetnamā demonstrē bez seksa ainām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TT NYHETSBYRN

Skatītāji Vjetnamā sašutuši, ka no tur demonstrētās erotiskās filmas «Fifty Shades of Grey» («Greja piecdesmit nokrāsas») izņemtas visas seksa ainas, vēsta britu laikraksts «The Guardian».

Filma tika aizliegta tādās valstīs kā Indonēzija, Kambodža un Malaizija, taču Vjetnamā tā pirms iznākšanas tika aktīvi reklamēta. Taču izrādās, ka no Vjetnamas kinoteātros izrādītās kinolentes izgrieztas visas seksa ainas, atstājot vien dažas epizodes ar skūpstīšanos.

«Tas ir absurdi,» laikrakstam «The Independent» sacīja kāds neapmierināts kino apmeklētājs. «Šai versijai uzlikts vecuma ierobežojums no 16 gadiem, taču tāds nav vajadzīgs. To varētu skatīties pat piecgadīgs bērns! Pat reklāmas rullītis bija seksīgāks. Tikpat labi filmu varēja aizliegt pavisam.»

«Skatītāji kliedza un sūdzējās katrreiz, kad bija redzams, ka iepriekšējā aina nav tikusi parādīta,» sūkstījās cits. «Vajadzēja uzreiz paziņot, ka filma būs cenzēta. Neviens nesaprata sižetu, it īpaši, ja neko nezināja par sadomazohismu vai nebija lasījuši grāmatu.»

Lai arī «Fifty Shades of Grey» globālie kases ieņēmumi no biļešu pārdošanas kinoteātros sasnieguši 528 miljonus ASV dolāru (486 miljonus eiro), Vjetnamā tā slikto atsauksmju dēļ izgāzusies.

Vjetnamas cenzori pagājušogad pārtrauca slavenā seriāla «Sex and the City» («Sekss un lielpilsēta») izrādīšanu pēc piecām sērijām par spīti tam, ka pikantākās ainas tika izņemtas. Tomēr komēdija «Phim De Mai Tinh 2» nesen kļuva par kases grāvēju, kaut arī tās galvenais varonis ir transseksuālis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu