Rundāles pilī pabeigta BBC seriāla «Karš un miers» filmēšana

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA, Intagram/greetagarbo, publicitātes foto

Rundāles pilī beigusies «British Broadcasting Corporation» (BBC) miniseriāla «Karš un miers» filmēšana, pastāstīja projekta Latvijas puses pārstāve Annija Tetere. Latvijā filmējās tādas zvaigznes kā britu aktrise Lilija Džeimsa («Dauntonas abatija»; «Pelrušķīte») un amerikāņu aktieris Pols Dano («12 gadi verdzībā»).

Televīzijas filmas «Karš un miers» epizodes Latvijā tika filmētas tikai Rundāles pilī. Miniseriāla filmēšana galvenokārt norit Pēterburgā un Viļņā.

Seriāla zvaigznēm piebiedrojusies arī «X - fail» aktrise Džuliāna Andersone - tiesa, viņa filmējās vien Pēterburgā.

«Filmēšanas objekti tiek izvēlēti atbilstoši scenārijā pieprasītajam, un šajā gadījumā tika meklēta krievu aristokrātu muiža un citi 19. gadsimta. interjeri, kurus varam atveidot Rundāles pils telpās,» BNS paskaidroja filmas producents Gerijs Taks (Gary Tuck).

Viņš arī informēja, ka filmā piedalās Lielbritānijas aktieri, bet masu skatu dalībnieki tiek piemeklēti no Latvijas aktieru un talantu datubāzēm.

Today is a Tolstoy day. ? #filming #bbc #warandpiece #todaysmood

A photo posted by Greta Gorjucko (@greetagarbo) on

Savukārt filmēšanas komandu veido Lielbritānijas un Lietuvas kino profesionāļi, bet Latviju pārstāv tikai neliela daļa filmēšanas grupas, objektu un aktieru atlases menedžeri, gaismošanas meistari, kā arī transporta koordinatori.

«Visbiežāk konkrētu valsti kā filmēšanas vietu izvēlas atbilstošu lokāciju - filmēšanas objektu - dēļ. Un, ja tiek izvēlēta Latvija, tad parasti arī liela daļa filmēšanas komandas tiek angažēta uz vietas. Šajā gadījumā galvenokārt filmēšana norit Pēterburgā un Viļņā,» uzsvēra Taks.

Kādā no BBC pārstāvētajiem televīzijas kanāliem filmu paredzēts izrādīt 2016.gadā.

Filmas scenārija autors ir Endrjū Deiviss (Andrew Davies), režisors - Toms Hārpers (Tom Harper).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu