Mūzikas namā «Daile» izskanēs šosezon pēdējā koncertizrāde «Pus es»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Piektdien, 28. februārī, Rīgā, mūzikas namā «Daile», noritēs Jāņa Lūsēna un Ojāra Vācieša koncertizrādes «Pus es» pēdējais uzvedums šajā sezonā. Kā informē muzikālā teātra «Ars Nova» producente Anda Zadovska, patlaban komponists Jānis Lūsēns ir aizņemts jaunos radošos izaicinājumos un top jauni skaņdarbi, tālab šajā sezonā koncertizrāde mūzikas namā «Daile» izskanēs pēdējoreiz.

2013.gada nogalē «Pus es» viesizrādes noritēja gan jaunatklātajā mūzikas namā «Daile», gan Valmieras Drāmas teātrī un jau nākamsezon ar koncertizrādi iecerēts viesoties gan Austrumlatvijas koncertzālē «Gors», gan teātra namā «Jūras vārti» Ventspilī.

Koncertizrāde veidota ar Latvijas izcilā dzejnieka vārdiem. Koncertizrādei izvēlētajā dzejā tika saskatīts radošais, provokatīvais, izaicinošais nervs, kas tik ļoti raksturīgs un asociācijām bagāts ar 70. un 80.gadu norisēm padomju Latvijā, kā arī vienlaikus precīzi atspoguļo tā laika izjūtas un noskaņas.

Vācieša dzejas spontānums, fascinējošā spēja radīt dzeju par jebko un jebkurā situācijā, saskatīt neparasto rosinājušas komponistu radīt dziesmas īstenā 70., 80.gadu rokmūzikas stilistikā. Īpaši koncertizrādei tika iegādāti atbilstoši «vintage» instrumenti - elektriskās ērģeles «Hammond» un elektriskās klavieres «Rhodes».

Koncertizrādes libretu veidojusi Evita Sniedze, režisors un scenogrāfs ir Reinis Suhanovs, kostīmu māksliniece - Ieva Veita, bet lomas atveidotājs un solists ir Ģirts Ķesteris. Koncertizrādē piedalīsies mūziķu grupa Lūsēna vadībā.

Koncertizrāde «Pus es» ir nebijis, unikāls projekts Latvijas kultūrvēsturē un īpašs ar to, ka tiek radīts Vācieša jubilejas gadā. Tas ir vērtējams kā iedvesmas projekts tālākiem darbiem mūzikas namā «Daile», kas sāk savu darbību šodien ar koncertizrādes pirmizrādi, norādot virzienu, ar kādu repertuārpolitiku tas uzrunās skatītājus, piedāvājot tādus muzikālus projektus, kas ikdienā bieži nav klausītājiem pieejami.

Tā kā mūzikas autoram šis darbs ir bijis īpaši nozīmīgs un tuvs, koncertizrādes producente Anda Zadovska atbalstīja «Pus es» dziesmu mūzikas ieraksta izdošanu, kuru klausītājiem iespējams iegādāties gan mūzikas namā «Daile», gan Jāņa Rozes tirdzniecības vietās.

Koncertizrāde «Pus es» guvusi skatītāju atsaucību un ir izvirzīta «Dienas» gada balvai kultūrā nominācijā «2013.gada spilgtākais notikums mūzikā», bet mūzikas albums «Pus es» izvirzīts ierakstu gada balvai «Zelta Mikrofons» nominācijā «Labākais koncertuzveduma un teātra mūzikas albums».

Klausītājiem gan mūzikas namā «Daile», gan Jāņa Rozes tirdzniecības vietās ir iespēja iegādāties ierakstu «Pus es» cd formātā ar 16 Jāņa Lūsēna un Ojāra Vācieša dziesmām.

Biļetes pieejamas «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās visā Latvijā un interneta vietnē «www.bilesuparadize.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu