«Baltijas Grāmatu svētkos»: Auniņš Šons, Lote, Stārastes Zīļuks u.c. bērnu draugi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

«Baltijas Grāmatu svētkos 2014», kas no 28.februāra līdz 2.martam norisināsies Ķīpsalas hallē, pirmoreiz būs tik daudz pasākumu pašiem vērīgākajiem un uzticamākajiem grāmatu draugiem - bērniem.

Margaritai Stārastei veltīta ekspozīcija

Bērnībā iemīlētā, reizēm sašvīkātā, pa lapiņām sadalītā grāmata līdz mūža beigām paliek neizdzēšamā atmiņā un lielākoties ar mīlestību tiek nodota nākamajām paaudzēm - tieši tā daudzās ģimenēs noticis ar tautā mīlētās mākslinieces Margaritas Stārastes bilžu grāmatām. Izstādē viena no ekspozīcijām būs veltīta tikai ievērojamajai latviešu bērnu grāmatu ilustratorei.

Vecāki un vecvecāki izstādē izdevniecību stendos vispirms pamanīs jau pazīstamās bērnu grāmatas, tādēļ noteikti nepaies garām «Amber Puzzle» izgatavotajām puzlēm ar slavenajiem varoņiem Zīļuku un Kraukšķīti. Bērni ar vecākiem izstādē varēs izmēģināt un iegādāties gan Margaritas Stārastes 100 gadu jubilejai veltītas puzles, gan vēsturiski izglītojošas puzles, piemēram, «Iepazīsti Latviju!», «Latvijas karte bērniem» u.c.

Bērnu izklaides istaba «MILLILI»

Grāmatu svētkos Ķīpsalā visās trīs izstādes dienās darbosies bērnu izklaides istaba «MILLILI». Bērni varēs satikt grāmatu autorus, ilustratorus, pielikt roku grāmatas tapšanā, spēlēties ar roku lellēm, klausīties mūziku, piedalīties radošajās darbnīcās un iejusties detektīva lomā! Jūs gaidīs Millili, Kaskabatis, Grāmatu tārpiņš, pele Džeronīmo Stiltons, Auniņš Šons un Kaķis, lai jautri pavadītu laiku un baudītu svētkus.

Dažādu grāmatu atvēršanas svētki

Pirmajā izstādes dienā, 28.februārī, rakstnieces Daces Judinas grāmatas «Mēnesis pie jūras» atvēršanas svētku īpašais viesis būs bērnu draudzene Lote. Savukārt 2.martā turēsim ķepas kopā ar draugu Ingmāru Līdaku viņa grāmatas «Zoodārzs manā pagalmā» atvēršanas svētkos.

Arī Ādažu Mākslas un mūzikas skolas bērni un pedagogi aicinās uz divu jaunu grāmatu atvēršanas svētkiem. Savu māksliniecisko izdomu un spējas bērni varēs izpaust, uz zīda audekla veidojot gleznu, kas, iespējams, tiks izmantota kādā no nākamajām grāmatām.

Kurš gan negribētu tikties ar brīnišķīgo stāstnieku, daudzu bērnu grāmatu autoru Juri Zvirgzdiņu, kā arī Ievu Samausku un Māri Runguli! Izdevniecība «Pētergailis» mazos grāmatu draugus īpaši aicina ciemos izstādes otrajā dienā un sola prieka pilnus mirkļus.

Vai Rīga jau gatava? Luīze Pastore un izdevniecība «Neputns» 1. martā izstādes apmeklētājiem jautās - «Kādu Rīgu radītu tu, kamēr pieaugušie neskatās? ZvēRīgu? SupeRīgu? Vai varbūt mieRīgu?» Sagatavo atbildi, un tiekamies izstādē!

Joga un spēlēšanās

Pēc kārtīgas lasīšanas un zīmēšanas kārtīgi jāizstaipās! Sestdien izstādē bērnu jogas pasniedzēja Liene Bodnare no «Labo sajūtu laboratorijas» rādīs, kā izstaipīties un izlocīties pēc ilgas sēdēšanas skolas solā vai ilgas lasīšanas. Savukārt grāmatu veikals «Jānis Roze» mazuļus aicinās lasīt un spēlēties kopā ar The Puppet Company Limited roku lellēm.

Fragmenti no leģendārām Leļļu teātra izrādēm

Vai maz ir kāds, kurš bērnībā nav ar patiesu aizrautību vērojis un jutis līdzi Leļļu teātra izrādēm? Tuvojoties Latvijas Leļļu teātra 70. dzimšanas dienai, izdevniecībā «Neputns» iznāk Alda Linē monogrāfija «Leļļu pasaules goda pilsonis» - līdz šim apjomīgākais pētījums par leģendārā mākslinieka Pāvila Šenhofa dzīvi un daiļradi. Izstādē svētdien īpaši bērniem - fragmenti no leģendārām Leļļu teātra izrādēm.

Cilvēcības stundas

No plīša lācīšiem un lupatu zaķēniem dosimies pie īstiem mūsu četrkājainajiem draugiem. Lielākā Latvijas patversme «Ulubele», kas atrodas Līčos, izstādē gan maziem, gan lieliem piedāvā «Cilvēcības stundu». Trīs dienas «Ulubeles» «Cilvēcības stendā» varēs apciemot un, lemjot atbildīgi, sniegt mājas trīs kaķiem. Ikviens, kas mūs apciemos, varēs klātienē tikties ar «Ulubeles» četrkājainajām pasniedzējām Loti un Moku. Ne tikai grāmatas, bet arī četrkājainie draugi mums māca sirsnību un atbildību!

Kā nu jau daudzus gadus ierasts, būs arī «Lielie lasīšanas svētki».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu