Populāri vīrieši Sieviešu dienā neaizmirst apsveikt sievietes

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

Sieviešu diena ir diena, kad sievietes vēlas justies īpašas, sievišķīgas, mīlētas un apčubinātas, to visu lieliski apzinās vīrieši un svētku dienā sveic gan mīļotās sievietes, gan mammas, draudzenes un radinieces.

Foto: Nauris Garkaklis

Uzņēmējs Valdis Kalnozols 8.martu, Starptautisko sieviešu solidaritātes dienu, svin jau no PSRS laikiem.

Valdis šo dienu mūsdienās vairāk uzskata par ģimenes pasākumu, kur ģimenes sievietēm tiek dāvāti ziedi un visi kopā pavada laiku pie pusdienu galda.

«Parasti pasmaidot aicinu iedzert uz divu ebreju tautības sieviešu veselību, Klāru Cetkinu un Rozu Luksemburgu, kuras aizsāka šo kustību, lai gan ir gana daudz versiju par šo svētku vēsturi,» nosaka Valdis.

Foto: Nauris Garkaklis

Televīzijas kanāla «Rīga TV 24» seja Aivis Ceriņš uzskata, ka 8.martu var atzīmēt, jo sievietēm taču patīk, ka viņas lutina. Lutināšanu, protams, nevar aizmirst arī citās gada dienās.

«Šogad astoto martu svinēšu ļoti mierīgi. Aizvedīšu savu meiteni Leldi uz akustisko koncertu un iedzersim mazliet vīnu,» stāsta Aivis.

Televīzijas raidījumu vadītājs meitenes sveikt Sieviešu dienā iemācījies jau skolas laikā, kad sveica klases meitenes.

Foto: Nauris Garkaklis

Dziedātājs Gacho šobrīd ir brīvs vīrietis, tāpēc šogad Sieviešu dienu neizdosies svinēt, jo nebūs kam dāvināt ziedus. Dziedātājs šogad sveiks tikai savu mammu Sieviešu dienā, jo šī sieviete vienmēr ir viņa dzīvē nemainīga vērtība.

«Sieviešu dienai ir jābūt katru dienu. Sievietes ir jāmīl katru dienu, ne jāizceļ viens konkrēts datums, kaut gan, iespējams, šāda īpaša diena sievietēm nes vairāk prieka. Es vienmēr mēģinu dažādi iepriecināt otro pusīti, lai nav tā, ka Sieviešu dienā – puķes, konfektes, kino un tad aizmirstu uz visu gadu,» aizdomājas Gacho.

Gacho smejoties saka, ka Sieviešu dienā visām sievietēm vajag dot brīvdienu, lai var atpūsties, un tikai vīriešiem būtu jāstrādā šajā datumā. Tāpat mākslinieks uzskata: ja šādi svētki būtu oficiāli svētki, visi no tā tikai iegūtu, jo pozitīvu svētku nevar būt par daudz.

«Mums visiem laiks ir dots tik daudz cik viņš ir… Tāpēc ik dienu ir jāmēģina vienam otru iepriecināt. Man bija periods, kad aizrāvos ar strādāšanu, naudas pelnīšanu un aizmirsu par mīlestību, cilvēciņš, kurš mani mīlēja, tika nogrūsts malā, kad to sapratu, izlēmu katru dienu ar darbiem un vārdiem iepriecināt cilvēkus, kurus mīlu, lai parādītu, ka viņi nav aizmirsti vai nogrūsti malā,» atklāj Gacho.

Dziedātājs atzīstas, ka nedāvina puķes sievietēm, jo jūtas neveikli, to darot, turklāt kautrējas, nezina, ko teikt, kā pasniegt ziedus.

«Nav tā, ka nevēlos dāvināt vai nevaru to atļauties, man vienkārši ir neērti to darīt un es kautrējos,» atzīstas Gacho.

Foto: Nauris Garkaklis

Dziedātājs Alekss Silvērs 8.martā centīsies piezvanīt visām pazīstamajām sievietēm un apsveikt Sieviešu dienā, jo tieši astotais marts ir diena, kura ir veltīta tikai sievietēm.

«Gribētu, lai vīrieši domā par sievietēm katru dienu, ne tikai 8.martā, un lai dāvina ziedus arī parastās dienās, tā pārsteidzot savas mīļotās,» nosaka Alekss.

Pats dziedātājs gan neatradīs laiku, lai apsveiktu sev zināmās sievietes ar ziediem, jo astotajā martā ir tik daudz darba, ka izrauties neizdosies, bet sūta visām dāmām bučas!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu