Tiesa atļauj sodīt radiostaciju par joku zvanu, kas beidzās traģiski

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Austrālijas Augstākā tiesa trešdien atzinusi, ka radiostacija, kuras dīdžejiem izdevās no slimnīcas personāla izvilināt ziņas par Kembridžas hercogienes Ketrinas veselības stāvokli, ir pārkāpusi likumu, atskaņojot telefonsarunu bez otras puses piekrišanas.

Kā jau ziņots, radiostacijas «2DayFM» dīdžeji Mela Greiga un Maikls Kristians piezvanīja uz Karaļa Edvarda VII slimnīcu un, atdarinot Lielbritānijas karalienes Elizabetes II un prinča Čārlza balsi, ieguva informāciju par Kembridžas hercogienes Ketrinas veselības stāvokli grūtniecības laikā. 46 gadus vecā medmāsa Džasinta Saldana (Jacintha Saldanha), kura tobrīd pildīja reģistratores pienākumus, drīz pēc tam izdarīja pašnāvību.

Abi dīdžeji atvainojās par izdarīto, un kompānija «Southern Cross Austereo», kurai pieder radiostacija, ziedoja 500 000 Austrālijas dolāru (350 000 eiro) Saldanas ģimenei.

Mediju uzraugs ACMA iepriekš lēma, ka radiostacija pārkāpusi likumu, pārraidot sarunu bez otras puses piekrišanas. «Southern Cross Austereo» iesniedza sūdzību federālajā tiesā, kas norādīja, ka ACMA neesot tiesīga lemt par likumiem. Taču Austrālijas Augstākā tiesa šonedēļ atcēla iepriekšējo lēmumu, paverot ceļu radiostacijas sodīšanai un iespējamai licences anulēšanai.

«ACMA ar prieku uzņem šo lēmumu,» norādīja organizācijas priekšsēdētājs Kriss Čepmens.

Tikmēr «Southern Cross Austereo» uzstāj, ka ACMA pilnvarošana lemt par kriminālpārkāpumiem esot «nopietns defekts Austrālijas plašsaziņas līdzekļu likumā».

Kompānija norādīja, ka policija izmeklējusi lietu un nonākusi pie secinājuma, ka likums neesot pārkāpts. Uzņēmums sola apvienoties ar citiem medijiem un pieprasīt izmaiņas likumdošanā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu