Intars Busulis stāsta par patieso atmosfēru Sočos (99)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Dziedātājs Intars Busulis jau no 15.februāra atrodas Sočos. Intars tur jūtas labi un noliedz visas baumas par nepabeigtajiem objektiem un nejēdzībām, bet saka, ka viss ir tieši otrādi – perfekti pabeigts un iekārtots. Mūziķis ir jau apmeklējis mūsu hokeja komandas spēli pret Zviedriju, apstaigājis Olimpisko ciematiņu, kā arī uzstājies «Latvijas mājā».

Dziedātājs Intars Busulis uzsver, ka Sočos viss ir perfekti, ne tā, kā bija iespējams redzēt dažādās fotogrāfijās sociālajos tīklos. Ēkas ir pabeigtas, viesnīcu numuriņi iekārtoti līmenī uz ielām valda tīrība un kārtība, neviens nekrāso zāli ar krāsu, nav grupveida tualešu, un internets, kā arī elektrība darbojas perfekti.

«Ir uzcelti daudzi jauni objekti, savesta kārtībā teritorija. Tas, iespējams, ir upuris ko nesa vienkāršā tauta, bet ir redzams rezultāts, kārtība, domāju, tagad, redzot rezultātu, visi ir apmierināti ar pārmaiņām, ne velti ir teiciens - pārmaiņas ir uz labu,» aizdomājas Intars.

Ierodoties Sočos, Intars jutās kā aizbraucis uz tālām ārzemēm, tik skaists un sakopts ir visapkārt, cilvēki laipni, apkārt valda sportisks gars un labs noskaņojums. Visi ir pacilātā noskaņojumā, cerību un azarta pilni.

«Nokļūstot Sočos, uzreiz devos uz arēnu skatīties hokeju un tikai pēc tam braucu uz viesnīcu. Skatījos Latvijas izlases spēli pret Zviedrijas izlasi. Vērot spēli tik lielā cilvēku pūlī, milzīgā ledus hallē bija lieliski,» stāsta Intars.

Dziedātājs priecājas, ka gaisa temperatūra ir plus desmit vai pat vairāk grādu. Žēl vienīgi, ka visu pirmdienu bija migla, jo mūziķiem bija iespēja doties ekskursijā kalnos, bet viņi neredzēja neko no skaistā skata tieši miglas dēļ.

««Latvijas mājā» viesojāmies pagaidām tikai divas reizes, bet mums tur otrdien un trešdien ir jāspēlē koncerti. Neskatoties uz to, ka tikai divreiz tur iegriezāmies par mums ļoti rūpējas, sarūpēja ekskursiju. «Latvijas mājai» ir liela apmeklētība, kad tur biju, to apmeklēja ļoti daudz cilvēku, kuri interesējās par Latviju. Tātad cilvēkus interesē Latvijas kultūra,» stāsta Intars.

Vēl bez «Latvijas mājas» apmeklējuma Intars ar savu komandu ir pastaigājies pa galveno Olimpiskā ciemata ielu, kura rada piekļuvi visām būtiskākajām vietām Sočos.

«Labprāt apmeklētu vēl vairāk sporta pasākumus un atbalstītu mūsējos, bet nemelošu, sakot, ka tas maksā lielu naudu. Tāpēc ejam uz hokeju un pārējiem jūtam līdzi sirdīs. Dosimies uz milzīgo Soču Olimpisko spēļu arēnu, lai vērotu Latvijas – Šveices spēli. Jau trenēju balsi atbalstam,» smejas Intars.

Pirms braukšanas uz Sočiem Intars uztraucās par drošības pasākumiem, nu dziedātājs ir drošs, ka lai nu kur, bet Sočos nekādi terora akti nav iespējami. Nedrīkst staigāt pa pasākuma teritoriju, to nepārtraukti apsargā armijas pārstāvji, visur ir izvietotas kameras, dažādos laikos spēļu vietās iekšā dodas bruņota armija un visu pārmeklē.

«Šādus drošības pasākumus pārkāpt nav iespējams, tiek uzmanīgi vērots ikviens. Kā gan citādi, Vladimirs Putins katru dienu apmeklē Olimpiskās spēles, drošībai ir jābūt labākajā līmenī,» aizdomājas Intars.

Intars lepojas, ka viņam ir izdevies satikt Olimpisko spēļu lepnumus - mūsu vietējos medaļu ieguvējus un apsveikt personīgi ar uzvaru, lielo panākumu.

«Šeit ir forši, skaisti, bet sāku jau ilgoties pēc mājām, piekrītu teicienam, ka nekur nav tik labi kā mājās. Nekas nespēj līdzināties un būt labāks par Latviju,» tā Intars.

Komentāri (99)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu