Kā slavenības plāno sagaidīt Valentīna dienu (9)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ir pienākusi Valentīna diena, uz ielas ir novērojami daudzi cilvēki ar ziediem un baloniem rokās. Pārīši mēģina viens otru pārsteigt, iepriecināt. Ko par šo dienu domā sabiedrībā pazīstami cilvēki, cik liela nozīme ir šai visu mīlētāju dienai?

Grupas «Aarzemnieki» līderis Jorans Šteinhauers nesvin Valentīna dienu, šai dienai nav nekādas nozīmes jaunā vīrieša dzīvē.

«Priecājos par ikvienu iemeslu, kurš dod iespēju izplatīt mīlestību, bet tam nav vajadzīga īpaša diena, ja kādam ir vajadzīga šī viena diena gadā, kad parādīt savu mīlestību, man patiešām ir žēl,» atklāj Jorans.

Dziedātājs to uztver līdzīgi kā Mātes dienu, viņam mamma aizliedza tai ko dāvināt šajā dienā, jo arī viņai likās muļķīgi saņemt dāvanas, mīlestību tādēļ vien, ka kāda konkrēta diena liek to darīt.

«Mīlestību mammai, tētim, draugiem, dzīvniekiem, mīļotajam cilvēkam mēdzu izrādīt, cik bieži un individuāli vien spēju. Mīlestības dziesmas spēlēju, dziedu un klausos katru dienu, neatkarīgi no svētkiem,» smejas Jorans.

Lai vai kā, dziedātājs ikvienam, kuram Valentīna diena ir nozīmīga, novēl kolosālu piektdienu ar vēl spēcīgākām sajūtām nekā parasti.

Foto: Publicitātes foto

Dziedātāja Jenny May atbalsta Valentīna dienu, un svētki kā tādi viņai ļoti patīk. Mūziķe tic mīlestībai un grib vēl mīlēt, to viņa dzied un pozicionē arī savā dziesmā «Es gribu vēl mīlēt».

«Var jau teikt, ka mīlestību var izrādīt arī bez šāda veida svētkiem, bet man šķiet, ka ir patīkami, ja ir tādi svētki, kuros vairāk piedomājam par saviem tuvajiem, mīļajiem, mazliet izejam no rutīnas. Lai gan no sava mīļotā arī ikdienā saņemu ziedus, zinu, ka šajos svētkos noteikti tikšu kaut kā īpaši lutināta. Līdz ar to arī es parasti savam draugam sagādāju kādu pārsteigumu,» priecājas Jenny May.

Nekādas svinības mūziķe nerīko, bet lielākus uzmanības apliecinājumus izrāda. Dziedātāja domā, ka šie svētki nepatīk cilvēkiem, kuriem nav īsti ko mīlēt.

«Es ticu mīlestībai, jo esmu to piedzīvojusi, es ticu skaistajam, jo esmu to izjutusi, un ticu, ka arī šādos svētkos mēs varam vairot šīs pozitīvās vibrācijas. Mums tradīcija ir ar nelieliem nieciņiem pārsteigt visu ģimeni,» atklāj Jenny May.

Dziedātājai liekas nedaudz aplami, ka daudzi ieciklējas tikai uz otro pusīti, mums taču ir daudz vairāk, ko mīlēt, - bērni, ģimene, radi un draugi.

Foto: Publicitātes foto

Dziedātāja un grupas «Instrumenti» Reiņa Sējāna sieva Maija Sējāne Valentīna dienu parasti piefiksē, jo visur skatlogos gozējas rozā un sarkanas sirsniņas.

«Kādreiz pievērsu šai dienai lielāku uzmanību, taču, kopš satiku lielo mīlestību - savu vīru, pārliecinos, ka mīlestība blakus ir katru dienu un nav vajadzīgs kāds īpašs datums, lai pateiktu, ka mīli,» stāsta Maija.

Pāris vairāk atzīmē savu kāzu un pirmās satikšanās datumu, bet Valentīna diena ir jauka ar to, ka visapkārt redzi mīļus pārīšus.

«Puiši savām meitenēm dāvina skaistus ziedus un kļūst īpaši mīļi. Taču tā vajadzētu būt daudz biežāk. Tad pasaule būtu pilna mīlestības un gaišuma,» tā Maija.

Foto: Nauris Garkaklis

Dziedātāja Aminata Savadogo šogad ir nolēmusi nesvinēt Valentīna dienu.

«Parasti šo dienu svinu ļoti dažādi, nav nekādas konkrētas tradīcijas, dažreiz vispār nesvinu,» stāsta Aminata.

Mūziķe uzskata, ka Valentīna diena ir jāsvin un, ja cilvēki to svin, tas nozīmē, ka šāda diena ir vajadzīga. Turklāt ikvieni svētki ir laba lieta!

«Es ticu mīlestībai, jo tā ir pamats visam - dzīvei, motivācijai ko darīt un arī smaidam,» nosaka Aminata.

Dziedātāju netracina rozā un sarkanās sirdis veikalu skatlogos, ja tas liek cilvēkiem smaidīt, dod pozitīvas emocijas, tas ir lieliski.

Konkursa Mrs.Top of the world» viena no rīkotājām Liene Skulme, nesvin Valentīna dienu kā tādu, bet nav arī pret to, jo svētku nekad nevar būt par daudz.

«Kaut kā neesmu līdz galam pieņēmusi šos svētkus, jo tie nav mūsu nacionālie svētki, bet zinu, ka šī diena daudziem sagādā prieku, īpaši tiem, kas mīl vai ir iemīlējušies. Uzskatu, ka mīlestība nav jāsvin reizi gadā, ja nu vienīgi tā ir kā papildinājums ikdienai un papildus uzmanības izrādīšana otram. Tomēr es jau trešo gadu svinu Valentīna dienu, jo manam krustdēliņam tieši šajā dienā ir dzimšanas diena,» priecājas Liene.

Uz jautājumu vai viņa tic mīlestībai, Liene atbild atklāti, ka ir bijis laiks, kad viņa neticēja un domāja, ka mīlestība ir tikai grāmatu un filmu varone. Šobrīd Liene ir droša, ka mīlestībai netic tie, kuri to vēl nav piedzīvojuši.

«Es ne tikai ticu mīlestībai, bet zinu, ka tā tiešām pastāv. Mīlestība nav definējama, to var tikai just. Domāju, ka īsta, abpusēja mīlestība ir retums, un tā ir liela laime, ja to izdodas sastapt, īpaši mūsdienās. Daudzi tā arī nodzīvo visu mūžu bez mīlestības vai mīlestības ilūzijā,» aizdomājas Liene.

Jaunā sieviete uzskata, ja mīlestība ir atnākusi, par to nevajag klaigāt, tā mīl klusumu, jo ir jābauda divatā.

Foto: Edgars Kalmēns

Grupas «Tumsa» solists Valters Frīdenbergs Valentīna dienu pieskaita pie vienas no pozitīvākajām dienām gadā. Tā noteikti ir svinamā diena, kaut arī mūziķis uzskata, ka par mīļotā cilvēka iepriecināšanu un mīlestības apliecināšanu ir jārūpējas 365 dienas gadā. Bet varbūt kādam, kam romantika nav tik būtiska, vismaz šī diena ir tā vērta, lai aplaimotu savu otro pusīti vismaz ar mīļu rīta skūpstu.

«Laikam visinteresantākās Valentīna dienas bija skolas laikā, kad pa visu skolu rīkojām mīlestības pasta sūtīšanu un saņemšanu. Tad arī bija vislielākais prieks, ja simpātija, kurai uzrakstīji pāris rindiņas un, iespējams, atzīšanos mīlestībā, atbildēja ar to pašu. Uzskatu, ka šajā dienā nav īpaši jātērējas un jāiegādājas dārgas dāvanas, jo, kā jau visi zinām, mīlestību nevar nopirkt. Bet kāds dzīvs zieds un mīļš vārds būs tieši laikā,» tā Valters.

Valters tic mīlestībai, jo pats to ir piedzīvojis, tāpēc viņam nav iemesla šaubīties.

«Katram gan tā ir citādāka, tamdēļ nekad nemēģinu pārliecināt kādu skeptiķi, kurš uzskata, ka mīlestība mūsdienās vairs neeksistē. Varbūt vienkārši vēl nav satikts īstais cilvēks,» nosaka Valters.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu