«Oskaru» ceremonijai šogad zemi reitingi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Svētdien ASV Kinoakadēmijas jeb «Oskara» balvu pasniegšanu televīzijas tiešraidē noskatījās mazākais cilvēku skaits sešu gadu laikā. Ceremonijas translāciju telekanālā ABC vēroja 36,6 miljoni amerikāņu, kas ir par 16% mazāk nekā pagājušajā gadā.

«Oskaru» ceremonija ir visskatītākā pārraide ASV, kas nav saistīta ar sportu. Taču kopš 2009.gada tās skatītāju auditorija arvien samazinās. Vienīgais izņēmums bija pagājušogad, kad televīzijas personības Elenas Dedženeresas vadīto pasākumu televizora ekrānos vēroja 43,7 miljoni cilvēku, kas bija augstākais rādītājs kopš 2000. gada.

Svētdienas ceremonijas vadītājs bija komēdijseriāla «How I Met Your Mother» («Kā es satiku jūsu māti») aktieris Nīls Patriks Heriss, kurš vairākas reizes vadījis «Tony» teātra balvu pasniegšanu.

Pasākuma producenti Kreigs Zadans un Nīls Merons paļāvās uz krāšņiem muzikālajiem priekšnesumiem, kuru vidū bija dziedātājas «Lady Gaga» izpildītās dziesmas no mūzikla «Mūzikas skaņas».

Ceremonija ilga trīs stundas un 40 minūtes.

Kā jau ziņots, «Oskaru» par labāko filmu saņēma melnā komēdija «Birdman» («Putncilvēks»), kas vēsta par novecojušu supervaroņu filmu aktieri, kurš cenšas atjaunot karjeru teātrī.

Alehandro Gonzalezs Injaritu saņem Oskaru par filmu "Birdman" (Putncilvēks")
Alehandro Gonzalezs Injaritu saņem Oskaru par filmu "Birdman" (Putncilvēks") Foto: REUTERS/Scanpix

Kā labākais režisors šogad tika godināts meksikānis Alehandro Gonsaless Injaritu.

«Birdman» un režisora Vesa Andersona komēdijai «The Grand Budapest Hotel» («Viesnīca «Diženā Budapešta«») tika piešķirtas četras «Oskara» balvas, bet džeza drāma «Whiplash» («Atsitiens») saņēma trīs.

Labākās aktrises gods tika Džulianai Mūrai, kura filmā «Still Alice» spēlē universitātes pasniedzēju, kura cieš no Alcheimera slimības.

Savukārt «Oskaru» kategorijā «Labākais aktieris» saņēma Edijs Redmeins, kurš kinolentē «The Theory of Everything» («Teorija par visu») spēlē zinātnieku Stīvenu Hokingu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu