Intervija: Modele Karlīna Caune ir kļuvusi par zīmola «Giorgio Armani» seju (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latviete, modele Karlīna Caune, ir sasniegusi jaunu punktu savā modeles karjeras atskaites listē un kļuvusi par populārā itāļu zīmola «Giorgio Armani» jaunās sezonas seju. Karlīna modeles karjerai ir pievērsusies par visiem simts procentiem, tas arī veicina panākumus.

Vai tas, kādu tagad redzi modes pasauli, modeles dzīvi, ir tas, kādu to iedomājies, sākot modeles gaitas?

Nevaru pat atcerēties, vai tolaik vispār aizdomājos par ko tādu kā modeles dzīve.

Lielākie stereotipi, kurus esi dzirdējusi saistībā ar modelēm?

Badošanās, sāncensība, gulēšana ar kādu, lai kaut kur tiktu.

Pieci lielākie plusi un lielākie mīnusi modeles darbā/dzīvē?

Plusi: iespēja apskatīt pasauli, iepazīt dažādas kultūras, iegūt paziņas visās pasaules malās.

Mīnusi: tu nezini, kurā pasaules malā būsi nākamajā nedēļā, kā arī biežā laika joslu maiņa.

Kādi ir interesantākie darba piedāvājumi, foto sesijas kādas Tev ir bijušas?

Hmm, ir bijis daudz interesantu foto sesiju gan Vidusjūras salās, tuksnesī, džungļos, gan pilsētu sirdīs. Vislabāk atmiņā iespiedies darbs, ko fotografējām Parīzes centrā - «Place de la Concorde», kur četras dienas fotografējāmies tūristu veidotā cilvēku vairogā (human shield), un DĀR, kur mērkaķi visu laiku zaga mantas un pēcāk piedāvāja tās mums apmainīt atpakaļ pret augļiem. Tomēr trakākais piedāvājums bija Tokijā fotografēties ar čūsku ap kaklu.

Tu esi kļuvusi par zīmola «Giorgio Armani» pavasara/vasaras 2014 kolekcijas seju, vai to uzskati par augstāko punktu savā karjerā?

Ir liels gods būt mistera Armani izvēlētai, uzskatu, ka šajā biznesā ir grūti izvērtēt, kas ir vai nav augstākais punkts. Es to vairāk sauktu par vienu no lielākajiem karjeras atsauces punktiem. Ceļš līdz kam tādam ir atkarīgs gan no prasmīgiem aģentiem, kas tevi pārstāv, gan lielas daļas veiksmes.

Kāda ir tava kā modeles ikdiena darbīgajās dienās?

Mostos, dodos uz studiju, tur tiek iedzerta rīta kafija, nedaudz patērzēts ar komandu, tad sāk ar grima uzklāšanu un matu taisīšanu. Kad tas ir pabeigts, sākam fotografēt, seko pusdienas pārtraukums, tad ir brīdis, kura laikā tiek atsvaidzināts grims un matu sakārtojums. Turpinās fotografēšana līdz mirklim, kad darbiņš padarīts.

Modeles karjera nav mūžīga; vai tev ir plāns, ko vēlies īstenot, kādā jomā darboties mirklī, kad vēlēsies pārmaiņas?

Jā, ir! Bet, ja es pateikšu, tas nepiepildīsies!

Šobrīd tu mācies vai ej uz visu banku un esi pievērsusies modeles darbam par visiem 100 procentiem?

Šobrīd esmu darbā par visiem 100 procentiem! Universitāte var pāris gadus pagaidīt, un klusākos momentos laba grāmata palīdz darbināt smadzenes.

Amerikā ir daudz dažādu modeļu televīzijas šovu, nekad nav bijusi vēlme piedalīties kādā no tiem?

Pavisam noteikti nē, tie ir realitātes šovi, kuriem nav nekā kopīga ar patieso realitāti.

Vai modeles karjera ir tā, ko tu ieteiktu meitenēm, kuras vēro modeles pie TV un sapņo, ka kādu dienu arī spēs fotografēties skaistiem, glancētiem modes žurnāliem?

Ikdienā sanāk saskarties ar meitenēm, kam bērnības sapnis ir būt par modelēm, ceļot, fotografēties žurnālu vākiem, bet viņas industrija nepieņem. Te sākas skumjākā aina, viņas vaino sevi un uzskata, ka kaut kad viņām sāks veikties modes biznesā, un tā vietā, lai turpinātu mācīties universitātē, viņas iznieko savu laiku, šaustot sevi.

Nepieņemšana izpaužas skarbos vārdos?

Diemžēl tas, ko lielākā daļa meiteņu dzird, ir tas, ka viņas ir pārāk īsas, pārāk garas vai pārāk resnas. Tomēr patiesība ir tāda, ka neviens nav spējīgs pateikt acīs to, ka viņa vienkārši nav piemērota šim darbam.

Skarbi!

Modes bizness var būt skarbs, lai tajā nepazaudētu sevi, ir jābūt pašpārliecinātai, spēcīgai un drosmīgai personībai, lai brīžos, kad kaut kas liekas ne tā, nevis klusētu un samierinātos, bet pastāvētu par sevi un saprastu laicīgi, ka varbūt viss šis nav man domāts un ir laiks sākt ko jaunu.

Cik būtisks tev ir ārējais izskats?

Ārējais izskats ir nenozīmīgs, ja iekšēji cilvēks ir sapuvis. Vienmēr esmu uzskatījusi, ka gan vīriešiem, gan sievietēm ir par sevi jāparūpējas, bet narcisismu uzskatu par trulu.

Ekstrēmākā lieta, kuru esi darījusi?

Lidojusi ar laivu. Garš stāsts, šoreiz nestāstīšu.

Kā tu pavadi brīvo laiku, ko tev patīk darīt?

Brīvo laiku man patīk pavadīt dabā, ar draugiem vai vienai pašai sēžot mājās, skatoties filmu, vai lasot. Man patīk doties uz vietām, kur neesmu bijusi.

Kura ir tava mīļākā vieta un kur vēl tu vēlētos nokļūt?

Mana mīļākā valsts ir Latvija, bet visvairāk man patīk viesoties Zviedrijā. Kāpēc, es īsti nemāku teikt!

Vai ir kas tāds, ko citi par tevi nezina, bet kas palīdz veidot tevi kā personību?

Ja ir, es pati to arī vēl nezinu! (smejas)

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu