Notiks jaunās dramaturģijas lasījumi «36 stundas»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

16.februārī plkst. 19 ar divu jaunu lugu lasījumiem noslēgsies 2. praktiskās teātra tekstu izstrādes darbnīca «36 stundas». To rīko Dirty Deal Teatro un biedrība «Darbnīcas», sadarbībā ar Latvijas Dramaturgu ģildi. Darbnīcas «36 stundas» mērķis ir veicināt Latvijas dramaturģijas attīstību, stimulēt jaunu darbu tapšanu, attīstot daudzveidīgākas radošās sadarbības iespējas starp autoriem un teātri. Ieeja lasījumos ir bez maksas, gaidīts ikviens jaunās dramaturģijas interesents, informē Aija Murāne, «Dirty Deal Teatro» sabiedrisko attiecību vadītāja.

Darbnīcā nedēļas laikā (36 stundās) no 10. februāra līdz 16. februārim tiks iestudēti divu konkursā uzvarējušu jaunu lugu lasījumi - Aivas Birbeles «Būda mežā» un Ivara Ozoliņa «Ceļojums no Liepājas uz Embūti». Darbnīcā piedalās režisori Ģirts Šolis un Kārlis Krūmiņš, tehniskie dramaturgi jeb asistenti Inga Liepa un Sandija Kalniņa un aktieri Marta Ančevska, Alise Polačenko, Katrīna Albuže, Mārtiņš Upenieks, Uldis Siliņš un Artis Drozdovs.

Galvenais uzdevums nedēļas laikā ir režisoram sadarbojoties ar teksta radītāju, dramaturgu-asistentu un aktieriem, radīt izrādes skici attiecīgajai lugai. Pagājušajā gadā, kad «36 stundas» notika pirmo reizi, viens no lasījumiem bija gandrīz izrādes stadijā, bet otram darbnīcas laikā tika radīts īpašs muzikālais noformējums.

dirtydeal.lv/teatro

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu