Pirms Guntara Rača jubilejas ieraksta jaunu «Tikai tā» versiju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gatavojoties Guntara Rača jubilejas lielkoncertam, kas 27. martā uz «Arēna Rīga» skatuves pulcēs latviešu popmūzikas zvaigžņu izlasi, atkārtoti ieskaņots tā titulhits «Tikai tā». Jaunajā ierakstā piedalās Olga, Igo, Ivo Fomins, Aija Andrejeva, Antra Stafecka, Ance Krauze, Kerija Kalēja, Uldis Marhilevičs, Ainars Virga, Normunds Rutulis, Zigfrīds Muktupāvels, Vilnis Krieviņš, Andris Alviķis, Guntars Račs un Gints Stankevičs.

Guntars Račs: ««Tikai tā» tika sacerēta 1988. gadā un uzreiz kļuva par festivāla «Bildes» himnu. Man šī dziesma ir īpaša, jo rakstīta kopā ar Uldi Marhileviču, savukārt tās pirmie izpildītāji bija mani labākie draugi - grupas «Liepājas brāļi» dalībnieki. Tā bija ne vien muzikālā draudzība, bet pilsētas brālība, kas mums vienmēr bijusi īpaši svarīga. Jaunajā versijā uzaicināju gan «Liepājas brāļus», gan «māsas», kuras būs arī manas jubilejas viešņas. Es esmu laimīgs, ka man ir bijusi izdevība strādāt ar visiem vislabākajiem, kuri neatteica piedalīties arī manā koncertā.»

Dziesmas mūzikas autors Uldis Marhilevičs: ««Tikai tā» bija mūsu pirmā sadarbība, bet vēlāk esam kopā strādājuši ļoti daudz. Ar gadiem esmu sapratis, ka Guntars ir ļoti gaišs, gandrīz var teikt – ticīgs dzejnieks, viņš tic labajam. Ja paanalizēju dziesmas, ko esam radījuši, – viņam piemīt dvēselisks gaišums un spēja teikt labu. Tas man ir lielākais prieks no mūsu sastapšanās. Profesionāli viņam piemīt jušana un māka vienkāršos vārdos ielikt pamatīgu jēgu.»

Jau ziņots, ka lielkoncertā «Tikai tā!» dziesmas ar Rača vārdiem izpildīs Raimonds Pauls, Laima Vaikule, «Prāta vētra», Igo, Uldis Marhilevičs, Aija Andrejeva, Olga Rajecka, «Putnu balle», Ivo Fomins, Tomass Kleins, Ance Krauze, «bet bet», ex-«Līvi», Jānis Lūsēns, «Turaidas Roze», «Liepājas brāļi», «Credo», «Dzeguzīte», Andris Ērglis, Kārlis Būmeisters, Normunds Rutulis, Liene Šomase, Antra Stafecka, Marija Naumova, Jānis Moisejs, Nikolajs Puzikovs un Zigfrīds Muktupāvels. Pats jubilārs darbosies ierastajā postenī pie grupas «bet bet» bungām.

Biļetes nopērkamas «Biļešu paradīze» tirdzniecības vietās un internetā:

www.bilesuparadize.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu