Tuvojas tūrisma izstāde «Balttour 2014» Ķīpsalā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Tikai Ķīpsalā no 7. līdz 9. februārim 21. starptautiskajā tūrisma izstādē «Balttour 2014» visi Latvijas reģioni – Kurzeme, Zemgale, Vidzeme un Latgale – vienkopus piedāvās jaunākās un interesantākās tūrisma un atpūtas iespējas Latvijas laukos un pilsētās. Ikviens varēs baudīt svētkus, smelties idejas jauniem ceļojumiem un atrast sev ko piemērotu, turklāt par izstādes cenām!

Jauni tūrisma maršruti, vēsturiskas celtnes un vietas, jauni tūrisma objekti, amatnieku darbnīcas, putnu vērošana, naktsmāju piedāvājumi, festivāli un pilsētsvētki, ledus skulptūras, vīna darītavas un maizes ceptuves, bānītis un vikingu kuģis – tāds šogad ir «Latvijas halles» dalībnieku plašais piedāvājums. Ikviens tiek aicināts uz «Latvijas garšas» zonu, kur kulinārijas brīnumdari rādīs, mācīs un aicinās degustēt katram novadam raksturīgākos ēdienus, apmeklēt tradīcijām bagātā Brīvdabas muzeja lielstendu, vērot aizraujošus notikumus uz galvenās skatuves un vēl daudz ko citu.

Halles «Apceļo Latviju» projekta vadītājs Raimonds Borskis aicina katrā novada stendā uzzināt aktuālāko tūrismā, mesties jautrās izklaidēs un baudīt vēdera priekus: «Latvieši jau izsenis ir slaveni ar saviem kulinārijas talantiem, tāpēc šogad izstādē ikviens ceļotgribētājs varēs ne tikai iepazīties ar izdevīgākajiem piedāvājumiem jaunajai tūrisma sezonai, bet arī baudīt mūsu labāko pavāru gastronomijas šovu!»

Foto: publicitātes

Zemgalei iespaidīga vikingu liellaiva un plašas ūdens tūrisma iespējas

Pirmoreiz Ķīpsalā būs aplūkojama iespaidīga, 12 metrus gara un divarpus metru plata, pēc seno vikingu parauga gatavota liellaiva «Namejs». Apmeklētāji kapteiņa vadībā varēs ne vien apskatīt «Nameju», bet tā plašajā piestātnē iepazīties ar visu 22 Zemgales pašvaldību piedāvājumu ceļotājiem.

Laivošanas un makšķerēšanas iespējas upēs un ezeros, iecienītākie ūdens tūrisma maršruti Daugavas gleznainajos līkločos, senatnīgo Daugavas pārceltuvju burvība - to visu un vēl daudz ko citu varēs uzzināt Zemgales stendā. Dobelnieki aicinās pastaigāt pa improvizētu ābeļdārzu, jelgavnieki – satikt un aprunāties ar atdzīvojušos «Jelgavas studenta» skulptūru un laimēt ielūgumus uz Starptautisko Ledus skulptūru festivālu, Skrīveru Laimes lācis – paviesoties rakstnieka Andreja Upīša darbos atainotajās vietās, koknesieši vēstīs par Sama modināšanas svētkiem, baušķenieki iepazīstinās ar Vecpilsētas un alus svētkiem, bet Sēlija – ar sava novada pievilcību.

Zilo ezeru zemes kulinārais mantojums un jaunākie tūrisma objekti

Veistūklis un zakuskeņa, kļockis un krupņīka, bļiņi un guļbešņiki – tā ir tikai daļa no tradicionālajiem ēdieniem, kurus izstādē piedāvās viesmīlīgās Aglonas saimnieces. Turpat varēs nobaudīt arī gardu rudzu maizi, ceptu pēc sentēvu receptēm, vairāku šķirņu sierus un citus gardumus, kas vienaldzīgu neatstās nevienu.

Lai popularizētu daudzveidīgo Latgales tūrisma piedāvājumu, tostarp arī jauno, bet jau populāro Latgales vēstniecību «GORS» Rēzeknē un pasaulslaveno Marka Rotko mākslas centru Daugavpilī, plašajā Latgales stendā būs sastopama arī «Mis starptautiskā tūrisma karaliene 2013» – skaistā latgaliete Alise Miškovska, kā arī Latgales amatnieki, kuru prasmes rada izbrīnu katram ceļotājam.

Foto: publicitātes

Kurzemnieku gardumi un daudzveidīgi pasākumi

Savu plašo un daudzveidīgo atpūtas piedāvājumu prezentēs arī kurzemnieki, kuriem ir ar ko lepoties. Interesanti un aizraujoši būs gan lieliem, gan maziem viesiem.

Pāvilostas novada stendā apmeklētāji varēs sajust Zvejnieku svētku īpašo auru un gūt ieskatu smilšu skulptūru festivāla «Zelta smilšu grauds» notikumos, uzzināt par iespējām doties jūrā ar īstu zvejas kuģīti un lidojumu gaisa balonā, pilsētas un novada svētkiem un izzinošām ekskursijām. Savukārt Alsungas Livonijas ordeņa pils saimnieki stāstīs par pirmo Alšvangas (vēsturiskais Alsungas nosaukums) īpašnieku baronu fon Šverinu un iepazīstinās ar pili, kuras pagrabos mīt noslēpumainie nakts lidoņi sikspārņi.

Talsu novada vīna darītava «Vējkalnietis» piedāvās pašdarinātus ekoloģiskus augļu, ogu un ziedu vīnus, savukārt Kandavas novads vārīs ozolzīļu kafiju, bet kuldīdznieki vilinās ar pašdarinātajiem vīniem, strausa gaļas produkciju, medījumiem un dažādiem kārumiem.

Snēpeles viesu nams «Mazsālijas» izstādē iepazīstinās ar jaunu tūrisma produktu – dabas taku «Ainiņas briežudārzs». Bet mazos apmeklētājus īpaši gaidīs Saldus muzejs un Talsu amatniecības centrs, kas aicinās doties aizraujošās rotaļās un radoši izpausties dažādās darbnīcās. Un kuram gan negaršo šokolāde? Uzzināt par to vairāk un arī nobaudīt aicinās «Pure Chocolate» Šokolādes muzejs.

Vidzemes kolorītās bufetnieces, lauku labumi un senās prasmes

Gulbenes un Alūksnes novadu ekspozīcijā, kas veidota kā stilizēts bānīša vagons, ikvienam būs iespēja iejusties bānīša senlaicīgajā atmosfērā un aizraujoši pavadīt laiku.

Jaunlaicenes muzejā izstādes apmeklētāji varēs iemēģināt roku pastalu gatavošanā, Ates muzejā – darboties ar liniem, bet Bejas skolā – darināt oriģinālas rotas. Savukārt jaunatklātās Līgatnes Pasaku mājas un Vienkoču parka amatnieki rādīs seno papīra liešanas un ēvelēšanas mākslu un ļaus savus spēkus izmēģināt arī apmeklētājiem. Ikviens varēs sevi palutināt ar Gulbenes novada lauku labumiem, bet sirdi priecēt ar kolorītajām bufetniecēm, kas apmeklētājus aicinās jautrās izklaidēs un iepazīstinās ar tūrisma iespējām novadā. Vairāk informācijas: www.balttour.lv

Darba laiks:

7. februārī plkst. 10.00–19.00

8. februārī plkst. 10.00–18.00

9. februārī plkst. 10.00–17.00

Uzmanību! Laiks profesionāļiem – 7. februārī 10.00–13.00

Biļešu cenas

Profesionāļu laikā – EUR 12 (7. februārī 10.00–13.00)

Pieaugušajiem – EUR 5

Skolēniem, pensionāriem – EUR 3,50

Ģimenes biļete (2 + 1) – EUR 10

ja ir vairāk bērnu – EUR 1,50 (par katru)

Bērniem līdz 7 g. v. – bez maksas!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu