Maestro jubilejas koncertu apmeklē pat Lembergs (18)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns

27. janvāra vakarā Latvijas Nacionālajā operā maestro Raimonds Pauls sniedza jubilejas koncertu. Koncertam tika dots nosaukums «R.Pauls 78». Koncerta izskaņā pats maestro sev vēlēja labu veselību, lai pēc diviem gadiem mēs spējam visi kopā pulcēties uz viņa apaļās jubilejas koncertu.

Maestro Raimonds Pauls koncertu bija sadalījis divās daļās: pirmā daļa tika veltīta instrumentāliem skaņdarbiem, kurus Raimonds Pauls izpildīja kopā ar Latvijas Radio bigbendu, kurā darbojas arī dziedātājs un viens no maestro labākajiem draugiem Intars Busulis, toties otrajā daļā izskanēja tautā iemīļotas dziesmas, kuras dziedāja Nacionālā teātra aktieri Juris Jope un Madara Botmane.

Madarai lieliski izdevās iejusties liktenīgās sievietes tēlā un nodot cilvēkiem dažādus ziņojumus, gan par to, kas īsti ir sieviete, kā jūtas sieviete, kura ir mīlestībā nodota, gan izrādīt ilgas pēc laimes. Uz skatuves Maestro Raimonds Pauls pat atzina to, ka Madara ir viņa mīļākā aktrise.

Koncerta beigās Maestro saņēma daudz ziedu, dāvanas un nespēja vien beigt paklanīties un teikt paldies. Paulu uz skatuves atkārtoti izsauca trīs reizes. Cilvēki stāvēja kājās un izrādīja cieņu māksliniekam.

Koncertu VIP ložās vēroja arī Ventspils mērs Aivars Lembergs ar mīļoto sievieti, Ingrīda Circene, Ingūna Sudraba, televīzijas seja Dagmāra Legante un Nacionālā teātra režisors Regnārs Vaivars.

Koncerta izskaņā prominences un citi aicinātie viesi pulcējās uz banketu, kur baudīja vīnus, dažādas uzkodas, «Latvijas dzelzceļa» sarūpēto dzimšanas dienas torti un visapkārt bija atrodamas dažādu veidu «Laima» konfektes. Kuras arī koncerta laikā tika dalītas ikvienam atnācējam.

Vairākkārt skanēja tautā iecienītā dziesma «Sveiks lai dzīvo», kuras dziedāšanu Raimonds Pauls komentēja, ka jūtoties kā Dziesmu svētkos. Un galu galā dzimšanas diena viņam jau sen bijusi un koncerta patiesais mērķis bijis parādīt prožektoru gaismā jaunos talantus.

Viesi baudīja vakaru, steidzot apsveikt maestro, pārmīt ar viņu kādu vārdu un izteikt laba vēlējumu.

No dažādām prominencēm banketu apmeklēja Ventspils mērs Aigars Lembergs, kurš maestro pasniedza arī ziedu pušķi kā sveicienu jubilejā.

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu