«Kastrāts kuilis» tiks demonstrēta Tamperes īsfilmu festivālā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Laura un Raita Ābeļu īsfilma «Kastrāts kuilis» tiks demonstrēta 45.Starptautiskajā Tamperes īsfilmu festivālā, kurš notiks no 4. marta līdz 8. martam, informēja Latvijas Kultūras akadēmijā (LKA). Brāļu Ābeļu filma izvēlēta vērtēšanai starptautiskajā atlasē.

Lauris Ābele ir ieguvis maģistra grādu kino režijā LKA 2011. gadā, savukārt Raitis Ābele ir studējis «New York Film Academy». «Kastrāts kuilis» ir brāļu debija aktierkino.

Līdz šim filma ieguvusi žūrijas balvu Krievijas kinofestivālā «Kinoshock 2014», balvu par Labāko Baltijas spēlfilmu festivālā «2Annas», žūrijas balvu «Prague Short Film Festival 2015», kā arī tikusi nominēta «Lielajam Kristapam 2014». Filma izrādīta arī Antarktikā «Antarctic Short, Documentary and Animation Film Festival 2014», Igaunijā «Sleepwalkers International short film festival 2014» un Latvijā «Rīgas Starptautiskajā kino festivālā 2014» un festivālā «Spektrs 2014».

Filma «Kastrāts kuilis» ir impresionistisks stāsts par jaunu vīrieti Valteru un viņa noslēpumu, kas neļauj iegūt funkcionālu lomu vietējā mazpilsētas sabiedrībā.

«Tas ir īss, uz kontrastiem balstīts stāsts par atsvešinātību, ilgām un pārdzimšanu. Filmas galvenais varonis Valters pavada savu ikdienu, dziedot vietējās baznīcas korī un pieskatot no tēva mantotās cūkas, taču tas nedara viņu mazāk vientuļu. Mierinājumu viņš meklē meitenes Aijas kompānijā, taču Valtera vīrišķības apliecinājumi ir pārāk neordināri,» par filmu pastāstīja autori.

Filmas galvenos varoņus atveido aktieri Kaspars Kārkliņš un Anete Saulīte. Filmas producenti ir Dace Siatkovska un Toms Palmens. Filmas operators ir Gatis Grīnbergs, un «Kastrāts kuilis» ir viņa diplomdarbs, beidzot LKA.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu