Sonora Vaice atklāj, cik liela nozīme ir apģērbam viņas dzīvē

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

Operas dīva, dziedātāja Sonora Vaice uzskata, ka apģērbam ir liela nozīme, lai izdotos koncerts, iejušanās konkrētajā tēlā. Tāpat kā ikdienā apģērba ērtums, brīvība tajā ir būtiska. Dziedātāja neseko līdzi zīmoliem, bet lieliski apzinās, kas viņai piestāv un kas ne.

Dziedātāja Sonora Vaice rūpīgi izvēlas apģērbu, kuru iegādāties, un tas nav tāpēc, ka sieviete meklē zīmolu apģērbu, bet lai sajustu, ka noskatītais apģērbs ir viņas.

«Absolūti neskatos, kāds zīmols, vai maz ir zīmols un kāda veida apģērbs. Ja man nepatiks, man būs vienalga, kāds zīmols, es nekad to nepirkšu un nevilkšu. Ieraugu, staigāju apkārt un domāju, tad uzlaikoju vēlreiz un beigu beigās iegādājos,» sievišķīgo vājību atklāj Sonora.

Foto: Nauris Garkaklis

Sonora ziemas laikā kleitās pa ielu nestaigā, bet izvēlas dažādas džinsu bikses, jo darbs, mēģinājumi saistās ar kustību, reizēm pat vārtīšanos pa zemi, jo mākslinieks savā veidā tiek uztverts kā sportists. Dziedātāja galveno uzsvaru liek uz to, lai ir ērti un silti.

Vaice nevelk neko no tā, kas liek viņai justies neveikli, neērti. Galvenais, kā apģērbs sakombinēts kopā, jo var uzvilkt gan garus svārkus, kuri izskatās briesmīgi, gan tieši otrādi - briesmīgus svārkus, kuri, uzvilkti mugurā, izskatās lieliski.

«Protams, runājot par skatuvi un apģērbu, tas ir pavisam cits stāsts, tur visam jābūt tā, it kā parādes forma būtu uzvilkta! Apģērbs lieliski palīdz iejusties lomā. Ja jātēlo kāda traka personība, tad ir jāvelk traks apģērbs. Ja lomas un tērpa stratēģija nesaskan, tad ir ļoti grūti. Vienreiz man tā bija, spēlēju lomu, ne šajā, bet iepriekšējā uzvedumā «Seviljas bārddzinis» un pirms uznāciena aizskatuvē raudāju, man bija jābūt seksīgai, liktenīgajai sievietei, bet man iedeva uzvilkt kostīmiņu līdz celim, kurš neliecināja par seksīgumu,» atceras Sonora.

Foto: Nauris Garkaklis

Vēl bez tērpiem Sonorai noskaņoties lomām palīdz grāmatas, filmas, vēsturiski fakti, tēlu prototipi. Tiek uzklausīts, ko vēlas režisors un diriģents, un no abu personu vēlamā tiek uztaisīts reālais, pieliekot daļiņu no sevis, jo sevi jau nevar izslēgt.

«Brīvajā laikā mūziku neklausos, mīlu klusumu. Parasti draugi portālā «Facebook» atsūta kādas dziesmas noklausīties, es neesmu vienkārši spējīga neko muzikālu dzirdēt. Mājās jāgatavojas lomām, vēl mēģinājumi, izrādes jau ir vienkārši galaprodukts. Gribas mirkli, kad esmu pati sev, un šādos mirkļos man apkārt ir klusums,» smaida Sonora.

Tāpat sieviete neapmeklē karaoki, jo opermūzikas repertuārs ir tik apjomīgs, ka lielāko daļu no mūsdienīgās estrādes mūzikas viņa nezina. Un viņai nekādā veidā nepalīdzēs vārdi uz ekrāna, ja viņa nezina dziesmu melodijas.

«Vienreiz biju karaokē, tas notika Ķīnā, es galvenokārt klausījos, bet šo to arī nodziedāju. Ķīnā karaoke ir ļoti populārs izklaides veids,» stāsta Sonora.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu