Svētki turpinās Siguldā! «Siguldas 2014» programmas atklāšanas pasākumi (27)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2014.gadā Rīga ir Eiropas kultūras galvaspilsēta, bet Sigulda ir tās oficiālais partneris. Abas pilsētas visa 2014.gada laikā piedāvās bagātīgu, daudzveidīgu un augstvērtīgu kultūras programmu. Vakar vērienīgi pasākumi notika Rīgā, šodien tie turpinās Siguldā.

17.-19. janvāris

Katru dienu līdz plkst. 20.00 Francijas radošās kompānijas Picto Facto lielformāta instalācijas «Billevesees» Livonijas ordeņa Siguldas pilī. Lielformāta gaismas un krāsu pilsētvides instalācijas veido neordināras un fantastiskas formas, kas atdzīvina pilsētvidi un aicina apmeklētājus pulcēties ap tām, dalīties sarunās un smieklos brīvā atmosfērā.

Ieejas maksa pieaugušajiem - EUR 1.42 (Ls 1), skolēniem, studentiem, pensionāriem - EUR 0.71 (Ls 0.50), ģimenēm (2 pieaugušie + 2 un vairāk bērnu līdz 15 g.v.) - EUR 3.56 (Ls 2.50).

Ar Siguldas novadā deklarēto ID kartēm ieeja bez maksas.

19.janvāris

Ar īpašo svētku vilcienu plkst.15.04 no Rīgas dzelzceļa stacijas būs iespēja doties uz Siguldu, piedalīties atklāšanas pasākumos un dienas izskaņā plkst.19.08 doties mājup. Vilcienā par svētku sajūtu rūpēsies trīs mūziķi no Siguldas - Kaspars Gulbis, Edijs Everss un Elmārs Rudzītis.

No plkst.13.00 Siguldas dzelzceļa stacijā darbosies papīrmākslas darbnīca «Viktora vēstules» ar piedāvājumu «Vēstule no Siguldas». Ikviens tiek gaidīts rakstīt vēstules kā senos laikos - uz pašizgatavota papīra, ar tušu, otiņu vai spalvas kātu un nosūtīt tās uz jebkuru pasaules stūrīti.

Īpaša dāvana svētku viesiem būs grāmatas Gunārs Dukšte «LIDOJUMĀ! Pieskārieni Latvijai» atvēršana plkst.15.00 Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā.

Plkst.16.20 uz elektroniskās mūzikas programmas pasākumu «Koncerts septiņiem sintezatoriem» Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā aicina taustiņinstrumentālists Kaspars Tobis un video mākslinieks Artis Dzērve.

Pasākuma apmeklējums - bez maksas.

Plkst. 17.00, 18.00 un 19.00 kultūras un mākslas elektrostacijas «Ziņojums Visumam» atklāšana Livonijas ordeņa Siguldas pilī. Mēs visi atrodamies uz Zemes nonākušo enerģiju spēka virpulī. Ļaujoties tām, cilvēks meklē, atrod, sajūt un sāk radīt savas pasaules īpašās zīmes – dejotprieku un gaismas pili, uzvaras un lidojumus, sprīdīšus un lāčplēšus, krāsu pļavas un skaņu mežus.

Ieejas maksa pieaugušajiem - EUR 1.42 (Ls 1), skolēniem, studentiem, pensionāriem - EUR 0.71 (Ls 0.50), ģimenēm (2 pieaugušie + 2 un vairāk bērni līdz 15 g.v.) - EUR 3.56 (Ls 2.50). Ar Siguldas novadā deklarēto ID kartēm ieeja bez maksas.

Plkst. 17.30 un 19.30 Elmāra smilšu galerijā pie Siguldas Jaunās pils – divcēlienu 3D smilšu gleznu izrāde «Pasaules radīšana». Ieeja par ziedojumiem.

Plkst. 19.30 «Dzelzs vilka Jauno Jāņu orķestra» CD «KĀLABAD» prezentācijas koncerts Siguldas novada Kultūras centrā.

Biļetes pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs. Cena – EUR 9,96 – 12,81 (Ls 7 – 9).

Visas dienas garumā Siguldas novada Kultūras centrā darbosies «Dzelzs vilka» Darbistaba.

19.janvārī apskatāmās izstādes:

Fotoizstāde Arno Marnics «Koki pilsētā» un Ilvars Veģis «Lampas» Siguldas pagasta Kultūras namā.

Mākslu skola «Baltais flīģelis» no plkst. 11.00 līdz 19.00 piedāvā Inetas Vecenānes tekstila darbu izstādi «Vilnas un dzintara pavedienā». Mākslu skolas pagalmā visus priecēs skolas pedagogu un audzēkņu kopīgi radīta instalācija «Svētku galds».

Mākslas un kultūras telpā «Siguldas Tornis» skatāma Ķīpsalas keramiķu izstāde «Kāpšana tornī».

Radošā komanda – Jānis Purcens, Norberts Skraucis, Ronalds Melkers un Silvija Skrauce piedāvā mākslas performanci «Kā uz papīra parādās burti?». Projekcija no plkst. 16.00 – 20.00 būs redzama uz Siguldas evaņģēliski luteriskās baznīcas sienas.

No 17.janvāra

Vides mākslas festivāls «Nature. Urban. Future».

Ziemas pastaiga pa Siguldu un astoņi mākslinieces Agneses Melbārdes īpaši veidoti vides objekti - IEZIEMOTS!* SIGULDĀ! Tās ir astoņas ar krāsām, gaismām, trokšņiem un skaņām piepildītas sajūtu siltumnīcas - platformas, kurās sintezēti un elektronizēti vairāki dabas motīvi, kā arī atsevišķas vielas un procesi. Tās ir kā nelielas, sintētiskas gaismas skulptūras.

Objekti apskatei izvietoti pastaigas maršrutā no Siguldas dzelzceļa stacijas pa Pils ielu un Raiņa ielu.

Atskats uz svētku notikumiem sestdien Rīgā:

Komentāri (27)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu