Sabīne Vidriķe: «Jo mazāka valsts, jo lielāks haizivju bars» (22)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns

Jaunā dziedātāja Sabīne Vidriķe pirmo gadu piedalās Eirovīzijas nacionālajā atlasē, iespēju dziedāt tik lielai auditorijai jaunā sieviete uzskata par pagodinājumu. Parasti Sabīni ir iespējams redzēt uzstājamies ar ģitāru, šoreiz ģitāras nebūs un arī dziesma būs ieturēta deju mūzikas stilā.

«Tā kā Latvija ir diezgan maziņa, man kā «underground» mūziķei nebija lielas iespējas izvēlēties zīmolu, kurš mani ietērps, jo viss notiek caur kontaktiem. Uzrakstīju vienai no Rīgas modes nedēļas organizatorēm Laurai Ošiņai, kuru iepazinu, piedaloties frizieru šovā. Laura man tūlīt atbildēja, sniedzot vairāku dizaineru kontaktus, taču Māra bija visatsaucīgākā. Nākamajā dienā tikāmies un sākām ideju ģenerēšanu, kas turpinās vēl līdz šodienai,» priecājas Sabīne.

Sabīne Eirovīzijas nacionālās atlases pusfinālā uz skatuves kāps melnā tērpā, kas sastāvēs no bodija un kupliem svārkiem, kuri ir jau noskatīti, bet vēl ir laiks, lai izvēlētos vispiemērotākos.

Akcents tiks likts uz aksesuāriem, jo sadarbībā ar «Glam Deco» tiek veidota plecu rota, bet pārējie aksesuāri tiks pieskaņoti tad, kad būs skaidrs vizuālais kopskats.

«Man nav būtiski zīmoli. Svarīgākais man tomēr ir tas, vai man piestāv vai ne. Pēdējā laikā visbiežāk iepērkos «H&M», kā arī parakņājos pa vecāsmammas skapi - tur tādus brīnumus var atrast! Esmu kategoriski pret materiālismu un pārmaksāšanu. Galvenais, lai cena atbilst kvalitātei, bet diemžēl mūsdienās šī tendence samazinās,» iepirkšanās paradumus skaidro Sabīne.

Ņemot vērā visas detaļas, kā arī iekļaujot izpildītāju skaitu, Sabīnes Eirovīzijas priekšnesums apģērbu un aksesuāru ziņā maksātu 3000 eiro.

«Lai veiksmīgi startētu Eirovīzijā, vajag harismu, lipīgu meldiņu un acīmredzot arī kādu pakaļ velkošos skandāliņu vai vismaz publikācijām bagātu pagātni, lai par dalībnieku tiktu runāts gan pirms, gan pēc piedalīšanās konkursā. Arī Latvijas šovbiznesā viss notiek bez pūciņām un balodīšiem - jo mazāka valsts, jo lielāks haizivju bars. Taču esmu ļoti pagodināta jau ar iekļūšanu pusfinālā un cenšos darīt visu, lai galarezultāts būtu veiksmīgs,» izredzes skaidro Sabīne.

Brīvajā laikā Sabīne skatās daudzus seriālus, interesējas par budismu, apmeklē sporta zāli, kā arī laiku pa laikam apraksta savu pieredzi un idejas blogos.

«Ekstrēmākā lieta, ko esmu darījusi, - Mārtiņa Freimaņa piemiņas tūres koncertā Ogrē dziedāju Ugunsgrēka tituldziesmu duetā ar Nikolaju Puzikovu, kurš, mani piesakot, aizmirsa manu vārdu; kamēr vārdu nenosauca, es negāju uz skatuves. Bet ja tā nopietni - pirms četriem gadiem biju ASV tipiskajos un arī netipiskajos amerikāņu kalniņos, kur varēju no sirds izkliegties,» smejas Sabīne.

Sabīne uzskata: ja valmierieši saņemsies un nobalsos par savējiem, tad viņai ir iespēja tikt finālā.

«Šī ir mana debija Eirovīzijā, lai gan tā ir arī Olgas Rajeckas debija, gan jau vēl paspēšu sevi pierādīt,» tā Sabīne.

Uz jautājumu, kādi pieci vārdi viņu raksturo, Sabīne atbild pavisam vienkārši: «Man ir ļoti mazas pēdas.»

Komentāri (22)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu