Skorsēze iesaldē dokumentālās filmas par Bilu Klintonu pabeigšanu

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Slavenais kinorežisors Mārtins Skorsēze nolicis malā daļēji pabeigto dokumentālo filmu par Bilu Klintonu nesaskaņu ar bijušo ASV prezidentu par projekta kontrolēšanu dēļ, vēstīja ASV laikraksts «The New York Times». Laikraksts vēstīja, ka filmas pilnīga pabeigšana ir atlikta uz nenoteiktu laiku, jo Klintona puse nevēlas sniegt ieganstus kritiķiem pirms iespējamās Klintona sievas Hilarijas kandidēšanas uz ASV prezidenta amatu 2016. gadā.

Klintonam pietuvināti cilvēki vēlējās apstiprināt interviju jautājumus un pieprasīja galīgās versijas izmaiņas pirms filmas laišanas klajā, tomēr Skorsēzes puse tādas prasības noraidīja, «The New York Times» vēstīja atsaucoties uz anonīmiem ar projektu saistītiem avotiem.

Klintona preses pārstāvis Mets Makenna noliedza aizdomas, ka projekts iesaldēts saistībā ar nesaskaņām par saturu un kontroli, nodēvējot tādas aizdomas par neprecīzām, lasāms «The New York Times».

Nedz Klintona birojs, nedz projektu atbalstošais kabeļtelevīzijas un satelītprogrammu tīkls HBO nekomentēja laikrakstā izskanējušo informāciju.

Skorsēzes producentu kompānijas «Sikelia Productions» pārstāvis nevarēja sniegt komentāru, sakot, ka visi atbildīgie kompānijas darbinieki atrodas Taivānā, gatavojoties režisora nākamās filmas «Silence» ar Liamu Nīsonu galvenajā lomā filmēšanai.

Tā nav pirmā reize, kad filmas par Klintonu ģimeni tiek apturētas.

2013. gadā ASV Kinoakadēmijas balvu «Oskars» saņēmušais režisors Čārlzs Fērgusons paziņoja, ka izbeidz dokumentālās filmas par Klintoni veidošanu raidsabiedrībai CNN. Neilgi pēc tam plānus par miniseriāla veidošanu par bijušo ASV pirmo lēdiju un valsts sekretāri atcēla arī raidsabiedrība «NBC Entertainment».

Republikāņi sūdzējās, ka filma vairotu Klintones popularitāti pirms 2016. gada ASV prezidenta vēlēšanām, kurās viņa varētu startēt, bet demokrāti nevēlējās ar viņu runāt, tolaik stāstīja Fērgusons.

Tiek gaidīts, ka pavasarī Hilarija Klintone paziņos par kandidēšanu 2016. gada ASV prezidenta vēlēšanās, un tiek uzskatīts, ka viņas kampaņai jau ir piesaistīti vairāki padomnieki.

Klintons bija ASV prezidents no 1993. gada 20. janvāra līdz 2001. gada 20. janvārim, bet viņa sieva no 2009. gada 21. janvāra līdz 2013. gada 1.februārim Baraka Obamas pirmās valdības laikā vadīja ASV Valsts departamentu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu