Bjorkas jauno albumu iedvesmojusi šķiršanās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix Sweden

Islandiešu dziedātāja Bjorka atklājusi, ka viņas jaunāko albumu «Vulnicura» iedvesmojusi attiecību izbeigšana ar amerikāņu mākslinieku Metjū Bārniju.

Kā jau ziņots, Bjorka šonedēļ divus mēnešus pirms plānotā datuma izdeva albumu «Vulnicura», jo tas tika nopludināts internetā. Ieraksts digitālā formātā pieejams interneta mūzikas veikalā «iTunes».

Ekstravagantā islandiešu mūziķe atzīst, ka 2013.gadā notikusī šķiršanās esot bijusi «pati sāpīgākā lieta», ko viņa jebkad piedzīvojusi.

«Viss sabruka, kad es veidoju šo albumu. Man vairs nebija nekā,» viņa teica. «Tā bija pati sāpīgākā lieta, kas jebkad notikusi manā dzīvē. Es par to varēju nedomāt tikai tad, kad sacerēju mūziku stīgu instrumentiem.»

«Man ir ļoti grūti par to runāt,» sacīja Bjorka, intervijas laikā izplūstot asarās. «Taču viss ir izstāstīts dziesmu vārdos. Es nekad neesmu rakstījuši šādus dziesmu tekstus. Tie ir ļoti pusaudziski un vienkārši. Es tos sacerēju ļoti ātri, tomēr daudz laika nācās veltīt pieslīpēšanai. Ir ļoti grūti par šo tematu runāt, tas ir neiespējami. Es atvainojos. Pasaulē ir tik daudz dziesmu par salauztu sirdi tāpēc, ka mūzika ir ideāls medijs, kurā paust šādas jūtas.»

Bjorkas un Bārnija attiecības ilga vairāk nekā desmit gadus. Pārim ir meita Izadora.

Intervijā vietnei «Pitchfork» dziedātāja pauda bažas par to, vai spēs jaunās dziesmas izpildīt koncertos. «Tas būs ļoti emocionāli,» viņa atzina. «Es droši vien raudāšu un būšu ļoti satriekta.»

Martā un aprīlī Bjorka sniegs vairākus koncertus Ņujorkā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Uz augšu