Linda Done: «Zināju, ka mūsu stāsts būs sirsnīgs, jauks, bet ne no tiem garākajiem»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No personīgā arhīva

Kopš nedēļas sākuma par lielāko aprunājamo objektu Latvijā kļuvusi friziere Linda Done, kura vasarā ļāvās romānam ar Amerikas pilsoni Endrjū Lindiju un piekrita, ka viņu kopā pavadīto laiku filmē un vēlāk no tā veido šovu «Travel Bum Show». Latvijas prese šo notikumu ir atspulguļojusi no sava skata punkta, neiegūstot nekādus pierādošus faktus. Beidzot pati Linda izsakās par vasaras mīlestību un atklāj to, kā viss notika patiesībā!

Foto: no personīgā arhīva

Jau pāris dienas esi visas preses un cilvēku lielākais sarunu objekts, ir cilvēki, kuri tevi atbalsta, ir tādi, kuri saka sliktas lietas. Pastāsti, kā viss patiesībā notika?

Jā, diskutētāju ir daudz un visus nomoka patiesais stāsts, jo komentāros katrs ir atvēris savu iekšējo fantāziju valstību un izteicis savas domas. Patiesais stāsta sākums ir fantastiskā veidā noķerts video mirklis no mūsu īstās pirmās tikšanās. Dodos uz autobusu pēc darba dienas, klausos mūziku, paceļu skatienu uz augšu un redzu - kāds uz mani skatās un kaut ko pie sevis nomurmina. Pirmais, ko uzreiz iedomājos, - tikai nedomā nākt man klāt! Bet tomēr, kā jau video redzams, viņš pienāca klāt un sākām runāt.

Kas no redzētā vispār ir patiesība un kas tikai šovs?

Jāņem vērā, ka šovs ir filmēts vairākas nedēļas, bet parādīta tikai īsa daļiņa, kura, protams, ir atlasīta, lai būtu skatāmāka un saistošāka publikai, tādēļ grūti komentēt, kas no redzētā ir patiesība, jo, kā redzams, katrs sižetu uztver savādāk.

Kāpēc ļāvi, lai tevi filmē? Tu zināji par filmēšanas procesu? Mērķi?

Es zināju par filmēšanu no brīža, kad neilgi pēc iepazīšanās jautāju viņam, vai viņš filmē mani. Kādēļ ļāvu? Domāju - tāpēc, ka zināju, kāda esmu. Esmu jauks, pozitīvs cilvēks, un dažreiz cilvēkiem vajadzīgs uz sevi paskatīties no malas. Ārpus filmēšanas mēs runājām par visa šova būtību un ideju, tādēļ jā, biju informēta.

Kas mudināja tevi piekrist otrajai tikšanās reizei?

Man bija interesanti klausīties viņā jau pirmajā tikšanās reizē, sapratu, ka viņš ir izglītots un radošs. Radošiem cilvēkiem vienmēr ir interesanti satikt un komunicēt ar tāda paša veida cilvēkiem. Endrjū ir cienījams un pieprasīts fotogrāfs ASV un Kanādā, kāpēc lai es nepiekristu? Tā bija tikšanās, tas nebija randiņš!!!

Foto: no personīgā arhīva

Vērojot video, liekas, ka tu iemīlējies šarmantajā puisī un vienkārši baudīji mirkli, vai cerēji, ka šis būs tavs pelnrušķītes cienīgs stāsts ar laimīgām beigām?

Daudzi cerēšanu sauc par naivumu. Šoreiz tas nebija naivums. Zināju, ka mūsu stāsts būs sirsnīgs, jauks, bet ne no tiem garākajiem. Ir jauki skatīties video un atcerēties to laiku.

Cilvēki tev pārmet, ka jau otrajā tikšanās reizē tu ar Endrjū likies gultā, vai tiešām tas mūsdienās parāda lētumu, ja cilvēks ļaujas savām sajūtām?

Man patīk, ka cilvēki apspriež tēmu, kuru paši ir izdomājuši. Video nav teikts, kurš no randiņiem kurā epizodē ir. Patiesībā man jāliek vilties lielai daļai komentētāju, jo otrajā randiņā nekā tāda nebija. Piedodiet, ka lieku daudziem vilties. Nedomāju, ka šī ir lieta, pēc kuras var spriest par cilvēka vērtību. Manās acis jā, ir svarīgi iepazīt cilvēku, bet katram vajadzīgs savs randiņu skaits, lai iepazītos. Nedomāju, ka visiem jāvadās pēc vienas sastādītas programmas.



Vai ar puisi esi vēl satikusies, vai arī tās bija pāris dienas vasarā un viss?

Mēs tikāmies pāris nedēļas, un mūsu starpā izveidojās īpašs kontakts, tādēļ turpinām komunikāciju savā starpā. Tikušies nesam, bet sazināmies. Viņš apjautājas, kā man iet, pastāsta, kur atrodas un ko dara. Dažreiz pajokojam savā starpā, atceroties mūsu tikšanās.

Vai šādā veidā esi vēl iepazinusies ar ārzemniekiem? Domāju - uz ielas, tu tomēr esi ļoti glīta sieviete, domāju, uzmanības tev netrūkst!
Nē! Esmu diezgan atturīga.

Foto: no personīgā arhīva

Kā sadzīvo ar videomateriāla sekām? Tu tomēr nāc no mazpilsētas, kur visi visus pazīst...

Jā, pārliecinājos pēc dažiem viedokļiem, ka manā mazpilsētā netrūkst cilvēku, kuri mani pazīst. Piemēram, par vīru man jāliek vilties, jo nekad neesmu bijusi precējusies un biju brīva jau kādu laiku, pirms tika filmēti šie video. Atvainojos mūsu mazpilsētai, ka nepieliku pie ziņojuma dēļa informāciju par attiecību statusa maiņu. Tāpat bija cilvēki, kuri, mani it kā pazīstot, apgalvoja, ka esmu jau Kanādā. Atvainojiet, pazinēji, arī jums likšu vilties, vēl joprojām atrodos mūsu zinošajā mazpilsētā.

Nav grūti iziet uz ielas, zinot, ka visi ir redzējuši videomateriālus?

Mana ikdiena nemainās. Katru dienu turpinu strādāt, apmeklēt treniņus un pat eju uz veikalu. Iziet uz ielas man nav grūti. Grūti tagad varētu būt anonīmajiem komentētājiem, kuri bija tik zinoši par manu dzīvi. Ar šādu sarkasmu arī, pacēlusi galvu, eju ārā katru dienu.



Kāda bija vecāku un draugu reakcija, redzot šovu un tā izraisītās sekas?

Pirmo reizi noskatījos video kopā ar draudzeni. Tas bija, pirms sākās šis video bums Latvijā. Draudzene bija sajūsmā, viņai ļoti patika. Arī es neko sliktu nesaskatīju, tādēļ par video neuztraucos. Man ir fantastiski draugi! Viņi ir par un ar mani, to pašu varu teikt arī par ģimeni. Cilvēki ir trakāki par zvēriem, viņiem patīk plosīt citus cilvēkus. Bija nezvēri (es neuzņemos viņus saukt par cilvēkiem), kuri nekaunīgā veidā aizskāra manu ģimeni, bet mēs esam vienoti.

Tava reakcija, uzzinot par video ievietošanu presē un tā pasniegšanas veidu?
Biju šokēta! Nerēķinoties ar savu pašu tautiešu privāto dzīvi, jūtām un godu, tika ievietoti maldinoši uzraksti. Dzirdēju, ka būs sižets arī televīzijā. Ko lai saka, malači. Paskatīšos, kā ies ar šo virsraksta izmantošanu. Rasisms, cieņas aizskaršana, Latvijas prese pret Kanādas pilsoni.

Tu teici, ka pie šī visa strādā jurists, ko tieši tu vēlies panākt?

Mani juristi konsultē Endrjū par viņa tiesībām. Latvijas prese ir pāršāvusi pār strīpu, neapdomīgi izvēloties virsrakstu un informācijas pasniegšanas veidu, tādā veidā maldinot cilvēkus par video saturu un būtību.

Kā tu uzskati, šādi videomateriāli interneta vidē ietekmēs tavu turpmāko dzīvi?
Es uzskatu, ka nāks jaunas problēmas un aizmirsīsies vecās. Katrs mēs veidojam savu dzīvi, kā vēlamies. Esmu pietiekami spēcīga personība, lai nepadotos savu mērķu priekšā un nepazustu.

Mūsdienās ir nosodāmi sekot sirdij – ļauties mirklim, justies skaistai un gribētai?
Ja vienmēr cilvēki skatītos, ko citi cilvēki domā, tad, manuprāt, visi būtu nelaimīgi, jo vienmēr atradīsies kāds, kam nebūs pa prātam tas, ko tu dari. Ar kādām tiesībām kāds vispār var otru nosodīt? Vai katrs, liekot roku uz sirds, var teikt, ka nodzīvojis dzīvi nekļūdoties un nesekojot sirdij? Katram ir tiesības dzīvot savu dzīvi, kā to vēlas, un darīt lietas, kuras dara viņu laimīgu. Ja kādam nepatīk, lūdzu, jums ir savas dzīves, dzīvojiet tās, ne komentējiet manējo!

Foto: no personīgā arhīva

Kā tu uzskati, kāds ir lielākais Latvijas puišu mīnuss, jo tomēr ārzemnieki brauc uz Latviju, dzīvo Latvijā un viņiem pie sāniem vienmēr ir skaistas, laimīgas vietējās meitenes?!
Es domāju, ka mums ir burvīgi puiši un vīrieši! Nevaru nosaukt konkrētu mīnusu, kas ir raksturīgs tieši latviešu puišiem, jo uzskatu, ka katrs cilvēks ir personība un to neveido tautība. Arī latviešiem pie sāniem ir skaistas un laimīgas mūsu pašu meitenes.

Kā tu raksturotu Latvijas meitenes?

Es lepojos ar latviešu meitenēm. Mūsu meitenes ir ne tikai skaistas un koptas, bet arī izglītotas, pašpietiekamas un lepnas, bet lepnas labā ziņā. Mēs protam pašas par sevi parūpēties, mums pirmajā vietā nav nogrābt vīrieti ar naudu un sēdēt, pulēt nagus visu dienu. Bet ko dara mūsu pašu tauta? Mēs paši noniecinām savas meitenes, ļoti bieži uzsverot tieši, ka izmantojam ārzemniekus, lai gūtu labumu. Jā, ir zināms, ka tādas sievietes pastāv, bet neuzskatu, ka tas ir pieminēšanas vērts, jo lielākā daļa tomēr tāda nav. Un neliela daļa šādu pērkamu meiteņu ir katrā valstī, ne tikai Latvijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu