Dziesma tapšanas procesā runājas ar populāro mūziķi Juri Kaukuli (18)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns

Grupa «Dzelzs vilks» ir nominēta divām mūzikas ierakstu gada balvām «Zelta mikrofons» – par labāko dziesmu un labāko tautas mūzikas albumu. Grupas solists Juris Kaukulis ir priecīgs par nominācijām un konkursu uzskata par katra gada muzikālo atskaites punktu.

Grupas «Dzelzs vilks» solists Juris Kaukulis priecājas uzzināt, ka viņa grupas darba augļi ir novērtēti un iekļauti divās mūzikas ierakstu gada balvas «Zelta mikrofons» nominācijās. Grupa pretendē uz labākās dziesmas un labākā tautas mūzikas albuma titulu.

«Vienmēr ir forši uzzināt labas ziņas saistībā ar sevi, šī ir viena no šādām ziņām. Konkurence bija liela gan labākās dziesmas, gan tautas mūzikas albuma kategorijās. Patīkami dzirdēt un redzēt, ka esi izvirzīts, bet mūzika nav sports, tā nav tāda veida sacensība. Man šis konkurss nozīmē gada darbības atskaites punktu,» nosaka Juris.

Foto: Edgars Kalmēns

Juris nebaidās no emocijām un neslēpj savu sajūsmu, vīrietis visu laiku smaida un nebeidz atkārtot, ka ir priecīgs un viņa dvēselē mīt maza laimes sajūta.

«Albuma «Kālabad» izvirzīšana man nebija pārsteigums, es domāju, ka tā varētu notikt, bet dziesmas «Salā jūrā, Daugaviņa» izvirzīšana man bija pārsteigums. Dziesma ir īpatnēja, intīma, spēlēju ģitāriņu, dziedu, tāda guļamistabas mūzika,» saņemtās nominācijas analizē Juris.

Foto: Edgars Kalmēns

Juris ir drošs, ka dziesma atrodas nominantu sarakstā tādēļ, ka ir vienkārša, tajā arī slēpjas viss «āķis», skaņdarbs uzreiz sasniedz klausītāju un pasaka dziesmas galveno domu.

«Nav būtiski veidot dziesmu vienkāršu vai piepildīt ar jaunākajām «fīčām», visi mērķi ir attaisnojami, galvenais nonākt līdz vēlamajam iznākumam. Rakstot «Salā jūrā, Daugaviņa», jutu, ka melodija, teksts ar mani runājas, gluži kā cilvēks, vēlāk dziesma runājās arī ar pārējo grupu un, ja jau esam nominēti, arī ar klausītāju,» tā Juris.

Foto: Edgars Kalmēns

Juris priecājas, ka katru nedēļu grupai «Dzelzs vilks» ir iespēja koncertēt, grupa ir atradusi iespēju, kā uzstāties nepārtraukti, Juris gan neatklāj, kur slēpjas koncertēšanas atslēga, tas esot noslēpums.



Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu