Atklās Hardija Lediņa kafejnīcu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ineta Sipunova

Ceturtdien, 22. janvārī, notiks pirmie Hardija Lediņa gada pasākumi - Hardija Lediņa kafejnīcas atvēršana mūzikas veikalā «Upe» un māksliniekam veltīta lasījumu cikla «Četri gadalaiki» pirmais lasījums. Kā informē Laikmetīgās mākslas centra pārstāve Santa Mičule, kafejnīcas atvēršanas pasākums sāksies 22. janvārī plkst.18, NSRD veltītās interneta platformas «pietura.lv» izveidotājam Laurim Vorslavam atskaņojot NSRD mūziku un stāstot par «pietura.lv».

Lediņš savas dzīves laikā bija iecienījis mūzikas veikalu «Upe», ko bieži apmeklēja un kas palīdzēja izplatīt viņa albumus, tāpēc visa gada garumā šajā veikalā darbosies Hardija Lediņa kafejnīca, kas kalpos kā pasākumu informācijas centrs un tikšanās vieta.

Plkst.19 sekos lasījumu cikla «Četri gadalaiki» pirmais lasījums - Kristīnes Želves stāstu «Likvidators, Trakā cilvēka brālis» lasīs Liāna Langa, Lauris Vorslavs, Ninuce Leimane un pati autore. Lediņa darbu un rakstu lasījumu cikls iecerēts ne vien ar nolūku Hardija Lediņa gadā godināt mākslinieka sacerējumus un domas, bet arī kā iegansts sanākt kopā viņa draugiem un mākslas cienītājiem, lai atjaunotu atmiņā asociācijas, kuras savulaik izraisījis viņa un Jura Boiko postmodernais, ar žilbinošu humoru un ironiju piesātinātais romāns «ZUN», raksti par arhitektūru un dzejoļi. Želves stāsts esot izvēlēts tādēļ, ka tas dod pilnasinīgu iespaidu par Lediņa personības pievilcību, domāšanas veidu un apstākļiem, kādos viņš dzīvoja, ģenerējot un dāsni, bieži vien spontāni, daloties ar bezgala daudzām suģestējošām idejām.

Lediņam veltītu lasījumu cikls kafejnīcā "Upe" notiks četrus mēnešus, tādēļ tam dots nosaukums "Četri gadalaiki", ironiski sasaucoties ar popmūzikas statusu ieguvušo Antonio Vivaldi populārākā skaņdarba nosaukumu. Idejas autore Liāna Langa norādīja, ka "Hardijam, starp citu, baroka mūzika patika, visvairāk angļu komponists Henrijs Pērsels Jautrītes Putniņas izpildījumā, ko nereti klausījāmies, uz Lediņa mājas balkona nododoties vasarīgas grilēšanas priekiem. "Pērselu es vēlos klausīties tikai Jautrītes izpildījumā," Hardijs mēdza teikt, zīmīgi paceļot gaisā rādītājpirkstu,"" pastāstīja Langa.

No plkst. 20.30 atklāšanas pasākuma neformālā daļa turpināsies mūzikas klubā «Nabaklab». Klubā visa gada garumā tiks organizētas diskotēkas-lektoriji, koncerti un citas Hardija Lediņa gada aktivitātes. Klubā tiks atklāta mākslinieces Margrietas Dreiblates izstāde «Aklā zarna», kurā māksliniece veidos darbu par Boiko un Lediņa absurdo romānu «ZUN».

Vakara turpinājumā sekos literāri muzikāla performance, kuru izpildīs eksperimentālās mūzikas autori Torte Auniņš un «Tv Maskava». Pasākuma noslēguma dejas nodrošinās mūzikas instruktori no «Radio Naba» raidījuma «Intervilnis», kā arī DJ «T» no «Radio Naba» nepieradinātās mūzikas raidījuma «Skaņu mežs».

Sākot ar 22. janvāri visa gada garumā Hardija Lediņa kafejnīcā būs iespēja baudīt īpašo Hardija Lediņa dzērienu «Dziļo ūdeņu mazie krabīši», savukārt «Nabaklab» prezentēs kokteili «Čau, poliklīnika!».

Ieeja pasākumos būs bez maksas.

Hardija Lediņa gada producents ir Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs. Programmas kuratores ir Solvita Krese un Diāna Popova.

Mediju pārstāvji tiek aicināti piedalīties Hardija Lediņa gada preses brokastīs «Labrīt, putra!», kas notiks 22.janvārī plkst.11 mūzikas veikalā «Upe».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu