Slavenības prot dalīties ar naudu. Pasaules devīgākās slavenības (13)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix Sweden

Ir daudzas slavenības, kurām ir lieli naudas līdzekļi un kas nekautrējas dalīties ar tiem. Slavenības atrod vai izveido labdarības fondus, kuri palīdz tieši viņus interesējošai lietai un tiem, kuriem palīdzība ir nepieciešama, bet trūkst līdzekļu. Ir apkopoti lielākie pagājušā gada filantropi.

Dziedātāja Teilore Svifta jau otro gadu pēc kārtas ieņem pirmo vietu lielāko filantropu topā. Sieviete ir ziedojusi simts tūkstošus dolāru Nešvilas simfoniskajam orķestrim. Vēl papildus jaunā dziedātāja rīkoja un pati vadīja līdzekļu vākšanu jauniešu bezpajumtnieku vajadzībām.

Jauniešu kulta grupa «One Direction» izdeva singlu «Red nose day» un visus iegūtos līdzekļus ziedoja, lai palīdzētu nabadzībā dzīvojošajiem cilvēkiem Anglijā un Āfrikā. Singls labdarībai atnesa veselus 3,3 miljonus. Vēlāk puiši ar labdarības pasākuma palīdzību savāca 784.345 mārciņas, kuras ziedoja vēža pētīšanai.

Dziedātāja Bejonsē pagājušajā gadā bija reklāmas seja un galvenā viešņa labdarības koncertā, kura mērķis bija cīnīties par sieviešu tiesībām. Koncertam tika dots nosaukums «Chime for change».

Aktrise Sandra Buloka ir aktīva izglītības sponsorētāja, viņa izveidojusi labdarības fondu, kurš vāc līdzekļus, lai atbalstītu mācīties gribošus jauniešus, kuri to nevar atļauties par saviem līdzekļiem.

Seriāla «Vampīra dienasgrāmatas» aktieris Ians Somerhalders ir liels dabas un dzīvnieku aizstāvis. Aktieris ir izveidojis labdarības fondu, kurš palīdz nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem, kā arī māca cilvēkus dzīvot ekoloģiski tīrā vidē.

Dziedātāja Kerija Andervuda ziedojusi miljons dolāru Sarkanajam Krustam, kad pagājušajā gadā Oklahomas štatā tornado bija nodarījis milzu zaudējumus, - mūziķe nespēja palikt vienaldzīga. Kā nekā tas ir viņas dzimtais štats.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu