Filmas «Puikas gadi» režisoru nominē Režisoru ģildes balvai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Amerikāņu kinorežisors Ričards Linkleiters (Richard Linklater) otrdien nominēts prestižajai ASV Režisoru ģildes balvai, kas parasti precīzi prognozē «Oskara» balvas laureātu režijas kategorijā. Linklieters uzņēmis filmu «Boyhood» («Puikas gadi»), kurā 12 gadu garumā ar vieniem un tiem pašiem aktieriem fiksēta galvenā varoņa kļūšana no puikas par jaunu vīrieti.

Balvai nominēta arī 84 gadus vecā režisora Klinta Īstvuda kinolente par Irākas karu «American Sniper», kā arī meksikāņa Alehandro Gonsalesa Injaritu melnā komēdija «Birdman» («Putncilvēks»).

Par balvu cīnīsies arī amerikāņu režisors Vess Andersons ar krāšņo vēsturisko komēdiju «The Grand Budapest Hotel» («Viesnīca «Diženā Budapešta«») un norvēģis Mortens Tildums, kurš uzņēma biogrāfisko filmu «The Imitation Game» par britu matemātiķi Alanu Tjūringu.

Režisoru ģildes balvas tiks pasniegtas 7. februārī, desmit dienas pirms ASV Kinoakadēmijas jeb «Oskara» balvu ceremonijas.

Režisoru ģildes balvas ieguvējs gandrīz vienmēr sakrīt ar «Oskara» laureātu labākās režijas kategorijā. Balvas tiek dalītas kopš 1948. gada, un tikai septiņas reizes abu balvu ieguvēji nav sakrituši.

«Boyhood» («Puikas gadi»)
«Boyhood» («Puikas gadi») Foto: Kadrs no filmas
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu