Top10 gada pelnošākās filmas pasaulē (17)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

2013. gadā vislielākos kinoteātru kases ieņēmumus guvusi spraiga sižeta filma «Iron Man 3» («Dzelzs vīrs 3»), liecina vietnes «Box Office Mojo» apkopotā informācija. Tās globālie kases ieņēmumi nedaudz pārsniedz 1,2 miljardus ASV dolāru (870 miljonus eiro). Uzzini, kuras filmas vēl bijušas iecienītas 2013. gadā! Interesanti, ka aizvadītā gada desmit visvairāk pelnošāko filmu sarakstā ir astoņi turpinājumi un tikai divas oriģinālās filmas.

 
Foto: publicitātes

10. «The Croods» («Krūdi») - 587 miljoni dolāru

Animācijas filmas «Krūdi» («The Croods») galveno varoņu balsis ieskaņojuši Holivudas aktieri Raiens Reinolds (Ryan Reynolds), Emma Stouna (Emma Stone), Bleika Laivlija un Nikolass Keidžs (Nicolas Cage).

Filmas darbība notiek aizvēsturiskos laikos, kad tikpat aizvēsturiskas Krūdu ģimenes galva kopā ar ģimeni ir spiests pamest zemestrīces izpostīto dzīvesvietu un doties piedzīvojumiem bagātā ceļojumā.

 
Foto: publicitātes

9. «The Hobbit: The Desolation of Smaug» - 614 miljoni dolāru

Topā iekļuvusi arī jaunzēlandiešu režisora Pītera Džeksona «Hobita» sērijas otrā daļa «The Desolation of Smaug» («Smoga posta zeme»), kas kinoteātros iznāca tikai decembra vidū. Līdz šim tās globālie kases ieņēmumi ir 614 miljoni dolāru (445 miljoni eiro).

 
Foto: publicitātes

8. «Thor: The Dark World» («Tors: Tumsas karaļvalsts») - 629 miljoni dolāru

Episkais grāvējs «Tors: Tumsas karaļvalsts» turpina komiksu ekranizāciju uzvaras gājienu

Anotācija. Sena rase, kuru vada atriebes kārais Malekits, ir iecerējusi Visuma deviņās valstībās sēt mūžīgu tumsu. Bojāeja draud arī planētai Zeme. Ļaunumam, ko nespēj uzveikt pat Odins un Asgārdas karaspēks, pretī stājas varenais atriebējs Tors. Toram jādodas visriskantākajā no ceļojumiem, kura laikā viņš atkal satiks Džeinu Fosteri, atkal pārbaudīs brāļa Loki uzticību, un jāziedo itin viss, lai glābtu cilvēci.

 
Foto: publicitātes

7. «Gravity» («Gravitāte») - 653 miljoni dolāru

Elpu aizraujošais trilleris, kas ļauj ieraudzīt kosmosu tik reālu un brīnišķīgu kā vēl nekad. Zinātniskās fantastikas trilleris «Gravitāte» («Gravity») ir režisora Alfonso Kuarona filma, kas seko pirms septiņiem gadiem uzņemtajai lentei «Cilvēces bērns». Galvenās lomas filmā atveido «Oskara» laureāti Sandra Buloka («Aklā puse») un Džordžs Klūnijs («Sīriāna»).

 
Foto: publicitātes

6. «Man of Steel» («Tērauda vīrs») - 662 miljoni dolāru

Britu aktieris Henrijs Kevils (Henry Cavill), aktrise Eimija Adamsa (Amy Adams), Rasels Krovs (Russell Crowe), Kevins Kostners (Kevin Costner) - tās ir tikai dažas no zvaigznēm, kas filmējušās Zaka Snaidera («300: Termopilu kauja», «Sargi» u.c.) grāvējā «Tērauda vīrs».

Anotācija. Kāds mazs zēns atklāj, ka viņam piemīt neparastas spējas un viņš nav no šīs planētas. Pieaudzis viņš cenšas noskaidrot savu izcelsmi un sūtību. Kad pasaulei draud iznīcība, viņā snaudošais varoņa gars atmostas un viņš kļūst par visas cilvēces cerību iemiesojumu.

 
Foto: publicitātes

5. «Monsters University» («Monstriņu universitāte») - 743 miljoni dolāru

Studijas «Pixar Animation» animācijas filma «Mošķīšu universitāte» ir turpinājums veiksmīgajai pirmajai «Mošķīšu» daļai.

Anotācija: Maiks Vazovskis un Džeimss Salivans ir nešķirami draugi, taču ne vienmēr tā ir bijis. Šiem tik atšķirīgajiem mošķīšiem satiekoties pirmo reizi, viņi viens otru nevarēja ciest ne acu galā. Iestāšanās Mošķīšu universitātē viņus ir satuvinājusi - Maiks un Sallijs ir pieņēmuši, ka ir atšķirīgi, un kļuvuši par labākajiem draugiem.

 
Foto: publicitātes

4. «Fast & Furious 6» («Ātrs un bez žēlastības 6») - 788 miljoni dolāru

Populārās franšīzes jaunākajā filmā, kā ierasts, redzami tādi aktieri kā Vins Dīzels, Dveins «Klints» Džonsons, nu jau nelaiķis Pols Volkers, reperis Ludakriss, TV seriālu aktrise Džordana Brūstere u.c.

Režisors - Džastins Lins (Justin Lin).

Anotācija. Pēc tam, kad Doms (Vin Diesel), Braiens (Paul Walker) un viņu komanda Rio sarīkoja grandiozu aplaupīšanu un tika pie 100 miljoniem, viņi izklīda pa visu pasauli kur kurais. Viņi nedrīkst atgriezties mājās, un šī bēguļošana un slēpšanās ir padarījusi viņu dzīvi nepilnīgu. Tikmēr Hobss (Dwayne Johnson) divpadsmit valstīs izseko sacīkšu braucēju-algotņu bandu, kuras iedvesmas avots un grupas vadoņa labā roka ir Doma mīļotā sieviete, kuru visi uzskatīja par mirušu. Letija (Michelle Rodriguez). Vienīgā iespēja, kā apturēt noziedzīgo grupējumu, ir radīt pārspēku, tādēļ Hobss aicina Domu savākt savu elitāro komandu vienuviet Londonā. Samaksa? Pilnīga apžēlošana visiem komandas locekļiem, lai viņi varētu atgriezties mājās pie savas ģimenes.

 
Foto: publicitātes

3. «The Hunger Games: Catching Fire» («Bada spēles: Spēle ar uguni») - 795 miljoni dolāru

Loģiski, ka arī jaunā «Bada spēļu» filma ir uzrādījusi lielisku komerciālu sniegumu.

Jūs jau labi zināt, ka «Bada spēļu» filmu sērija izveidota, balstoties uz rakstnieces Sūzenas Kolinsas (Suzanne Collins) grāmatām - tās stāsta par totalitāru Panemas valsti, kas sastāv no 12 apgabaliem. Nabadzīgie apgabali ar izteiktu sociālo atšķirtību uztur valsts galvaspilsētu Kapitoliju un arī ik gadu piedalās Bada spēlēs - nāvējošā cīņā par izdzīvošanu, kas izklaidē bagātniekus un kur uzvar tikai viens dalībnieks.

 
Foto: publicitātes

2. «Despicable Me 2» («Nejaukais es 2») - 918 miljoni dolāru

Anotācija. Atceraties nejauko Gru, kurš kopā ar savu palīgu armiju nozaga mēnesi? Viņš atgriezīsies animācijas filmā «Nejaukais es 2»! Tagad, kad Gru ir atstājis supernoziegumu plānošanu pagātnē, lai visu uzmanību veltītu Margo, Edītes un Agneses audzināšanai, Dr. Nefario un dzelteno palīdžu armijai ir ļoti daudz brīva laika.

 
Foto: publicitātes

1. «Iron Man 3» («Dzelzs vīrs 3») - 1,2 miljardi dolāru

Roberts Daunijs juniors (Robert Downey Jr.) un filmas režisors Šeins Bleks (Shane Black) šogad pārspēja paši sevi, radot, iespējams, vienu no labākajām, spēcīgākajām «Marvel» komiksu ekranizācijām, kādas tapušas līdz šim.

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu