Izsludina eseju konkursu skolu jauniešiem

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rīga 2014 - Eiropas kultūras galvaspilsēta

Latvijas pamatskolu, vidusskolu un profesionālās izglītības iestāžu audzēkņi aicināti piedalīties eseju konkursā «Manas sajūtas stāsts». Eiropas kultūras galvaspilsētas projekta 3D karnevāls «Sajūtu konteineri» un interneta bibliotēkas «Atlants.lv» rīkotajā eseju konkursā skolu audzēkņi aicināti pastāstīt par brīžiem, kad «skudriņas skrien pa muguru».

Ar konkursa starpniecību dalībnieki iesaistīsies Eiropas kultūras galvaspilsētas gada notikumā, jo visas esejas papildinās stāstu kolekciju, kurā gluži kā Dainu skapī tiek krātas spilgtākās, pozitīvākās un iedvesmojošākās dzīves sajūtas.

Skaistākie no apkopotajiem sajūtu stāstiem tiks atklāti un iedzīvināti trīsdimensionālā sajūtu karnevālā «Rīga 2014» programmā.

Savukārt konkursa sadarbības partneris «Western Digital» eseju konkursa uzvarētājam ir sarūpējis vienreizēju stipendiju 350 eiro apmērā, savukārt uzvarētāja literatūras skolotājs saņems 150 eiro lielu prēmiju.

Otrās un trešās vietas ieguvēji saņems vienreizējas stipendijas 200 un 150 eiro apmērā, bet viņu literatūras skolotāji atbilstoši 100 un 50 eiro prēmijas. Tāpat arī būs dažādas pārsteiguma un veicināšanas balvas no dāvanu servisa «Lieliska dāvana», interneta žurnāla «Satori», interneta bibliotēkas «Atlants.lv», biļešu servisa «BezRindas.lv» un projekta kuratoriem – «Jura Podnieka studijas», par kurām galvenokārt cīnīsies tie jaunieši, kas savus sajūtu stāstus būs papildinājuši ar pašu veidotu video vai fotogrāfijām.

Šogad konkursa darbus vērtēs projekta 3D karnevāls «Sajūtu konteineri» režisori Roberts Rubīns un Didzis Eglītis, rakstniece Nora Ikstena, dziedātājs Goran Gora un aktrise Katrīne Pasternaka.

Reģistrācija un eseju iesniegšana konkursam norisinās tīmekļa vietnē atlants.lv. Turpat pieejams konkursa nolikums un būs apskatāmas visas iesniegtās esejas. Ikvienam interesentam tiek piedāvāta iespēja piedalīties konkursam iesniegto eseju vērtēšanā – publikas vērtējums veidos pusi no eseju kopvērtējuma, savukārt otru pusi – žūrijas vērtējums.

Konkurss norisinās no šā gada 10. decembra līdz 2014. gada 10. martam.

www.atlants.lv

Foto: Rīga 2014 - Eiropas kultūras galvaspilsēta
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu