Dziedātājs Oskars Deigelis uzstājas jauniešiem ar īpašām vajadzībām (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no personiskā arhīva

Dziedātājs, televīzijas šova «O!Kartes skatuve» dalībnieks, «Eirodziesmas 2014» pusfināla dalībnieks Oskars Deigelis labprāt atsaucas aicinājumiem apmeklēt bērnus dažādās internātskolās un bērnunamos.

Šoreiz dziedātājs devās uz Raudas speciālo internātskolu, kurā mācās pamatskolas vecuma jaunieši. Brauciens nebija patvaļīgs - Oskars ļāvās aicinājumam un ar prieku turp devās un pavadīja ar jauniešiem veselu dienu.

«Galvenais uzdevums, dodoties pie šiem bērniem, bija likt viņiem sajusties mīlētiem. Likt sajust, ka viņi nav aizmirsti. No viņu sirsnības mēs varētu tikai mācīties. Būdams tur, es patiesi sajutu mīlestību un neviltotus smaidus no viņu puses,» priecājas Oskars.

Oskars sniedza bērniem nelielu koncertu un pēc tam vairakkārt atkārtoja dziesmas, jo bērni viņu nelaida projām.

«Devos turp, sajūtu vadīts. Jutu, ka tas man ir jādara. Vienmēr esmu ārkārtīgi gandarīts un iepriecināts, piedaloties labdarības pasākumos, tāpēc uzreiz piekritu šim piedāvājumam. Mums ir jāizrāda savas rūpes un jābūt klāt tiem, kuri to jūt, iespējams, vismazāk. Domāju, ka tas savā ziņā maina viņu ikdienu. Pēc pasākuma saņēmu telefona zvanu, ka bērni esot bijuši ļoti, ļoti iepriecināti un laimīgi. Tas arī ir lielākais atalgojums,» nosaka Oskars.

Puisis ir priecīgs, ka šāda viesošanās bērnos var iedvest tik daudz prieka un, iespējams, tas var likt skatīties uz dzīvi gaišāk arī ikdienā.

«Pēc koncerta parunājos ar jauniešiem, viņi sākumā kautrīgi nāca man klāt, tāpēc uzņēmos iniciatīvu. Daži no viņiem man uzdāvināja paštaisītas dāvanas, kas ir ļoti mīļi,» smaida Oskars.

No brauciena puisis izsecina to, ka ļoti daudz var mācīties no bērniem ar īpašām vajadzībām, jo tas, ka viņi ir citādāki, noteikti nav attiecināms uz viņu izrādīto mīlestību un sirsnību.

«Drīzāk mums, kas saucam sevi par pilnīgi veseliem, reizēm ir «aizture» uz savstarpēju sapratni un iejūtību,» aizdomājas Oskars.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu