Regīna Devīte aicina aizdegt pirmo adventes sveci un atrast gaismu sevī (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TV3 publicitātes foto

Valmieras teātra aktrise, seriāla «UgunsGrēks» Zentas lomas atveidotāja Regīna Devīte ik gadu pati pin adventes vainagu sev un arī draugiem. Šogad aktrise laika trūkuma dēļ pati nepīs vainagus, bet tos izrotās un saglabās paražu dāvināt draugiem savus īpašos vainagus.

Aktrise Regīna Devīte adventes vainagu vienmēr ir pinusi pati un, lai izveidotu skaistu vainagu, kurš ilgi stāv un nebirst, izmantojusi tikai priežu zariņus, nekādu egli.

Foto: TV3 publicitātes foto

«Šogad diemžēl nācās pasūtīt jau gatavu skuju pamatni un pati tikai izrotāšu gan savu, gan draugu vainagus. Valmieras teātrī astotajā decembrī būs izrādes «Triumfa arka» pirmizrāde, esmu režisora asistente, tas prasa daudz darba, tāpēc nav laika, ko veltīt pamatņu izveidei,» stāsta Regīna.

Adventes svinēšanai aktrisei nav gadu gaitā izstrādājušās praktiskas lietas, tādi kā svinēšanas paradumi, bet vienmēr adventes laikā Regīna garīgi sagatavojas, sakārto sevi Ziemassvētkiem.

Foto: TV3 publicitātes foto

«Iesaku ikvienam mazāk skraidīt pa veikaliem un pirkt dāvanas, bet vairāk padomāt par cilvēcīgo siltumu, sakārtot sevi morāli, tikt galā ar tumsu, kura mūs pārņem ļoti izteikti šā gada beigās,» aizdomājas Regīna.

Aktrise iesaka adventes laikā vairāk satikt sev mīļos cilvēkus un dāvāt tiem kopā pavadīšanas mirkļus, jo tie ir īpaši.

Foto: TV3 publicitātes foto

Regīna nenoliedz, ka arī dāvanām ir laba funkcija - iepriecināt sev mīļos, bet tām ir jābūt īpašām, pārdomātām.

«Jātiek galā ar sevi, jātiek galā ar drūmumu sevī. Jādedzina sveces! Pirmajā adventē viena. Otrajā adventē otra. Trešajā adventē trešā. Ceturtajā adventē ceturtā. Sveču liesmās jāatrod siltums, gaisma, jo cilvēks bez iekšējās gaismas nav nekas,» skumji nosaka Regīna.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu