Aktieris Ģirts Ķesteris rada biznesa ideju un iegūst 3000 latu (16)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ernests Dinka

«Dailes teātra» aktieru tandēms Ģirts Ķesteris, Dainis Grūbe un Mārtiņš Počs aktīvi iesaistās sava pārstāvētā teātra dzīvē un nu ir nolēmuši vēl papildus izmēģināt spēkus biznesā. 27. novembrī «Latvijas investīcijas un attīstības aģentūras» rīkotajā inovatīvā biznesa ideju konkursā «Ideju kauss 2013» aktieri ieguva otro vietu.

Otrā vieta aktieru tandēmam biznesa sākšanai piešķir 3000 latus. Ģirta Ķestera, Daiņa Grūbes un Mārtiņa Poča biznesa ideja ir pavisam vienkārša. Aktieri ir nolēmuši radīt mobilajiem telefoniem jaunu aplikāciju, oriģinālu pasaku seriālu, kuram katru darba dienu iznāktu jauna sērija.

Aktieri saņēma ne tikai 3000 latus, bet arī specbalvu par savu biznesa ideju.

«Dailes teātra» aktieru biznesa idejas nosaukums ir «Bērnības fails», kuru viņi radījuši, sadarbojoties ar Ģirta Ķestera dēlu Paulu Ķesteri.

Foto: Ernests Dinka

«Katram vīrietim jaunībā patīk spēlēt kariņus, tas turpinās arī pusaudžu gados, bet pēc gadiem divdesmit tie paši kariņu spēlētāji vēlas sevi apliecināt kā vīrieši un to var izdarīt, arī nevicinot dūres, bet iesaistoties biznesā,» stāsta Ģirts Ķesteris.

Kad apliecini sevi savā izvēlētajā profesijā, vajag vēl papildus jaunus izaicinājumus, aktieris sapratis, ka sava biznesa ideja viņam neliek mieru.

«Pirms teātra sezonas beigām sēdēju mēģinājumā un uzrunāju aktieri Mārtiņu Poču, teicu, ka pietiek muļķi laist, ir kas jādara, sākām rakstīt dažādas idejas uz baltas lapas, un tā radās īstā un galvenā ideja,» tā Ģirts.

Ģirts Ķesteris stāsta, ka joprojām nespēj noticēt pat vīzijai par to, ka viņi varētu uzvarēt konkursā, bet ir jau uzvarējuši.

«Balvu saistībā ar teātri var izskaidrot, jo tas ir mūsu lauciņš, bet balvu saistībā ar biznesa ideju nekādi, īpaši sfērā, kurā esam pionieri, iegūtā balva ir kā zelta medaļa,» nosaka Ģirts.

Foto: Ernests Dinka

Aktieris ir drošs: ja parādās šāda zaļā gaisma idejas līmenī, tad ideja arī īstenosies praksē.

Aktieris saprot, ka iegūtā balva nespēs segt pat daļu no biznesa sākšanai vajadzīgās naudas, bet tas ir lielisks starta kapitāls un palīdzēs neparedzēto izdevumu segšanai.

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu