Rīgas klubi ar klusuma brīdi pieminēs Zolitūdes traģēdijas upurus (20)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gints Bāliņš/TVNET

Rīgas klubi ar klusuma brīdi vai pieklusinātāku vakara programmu pieminēs Zolitūdes traģēdijas upurus, liecina veiktā klubu pārstāvju aptauja.

Kā pastāstīja kluba «Pulkvedim neviens neraksta» pārstāvis Edgars Lejnieks, tiks atcelts šovakar plānotais kluba 18 gadu jubilejas pasākums un izklaides vieta šajā nedēļas nogalē darbosies pieklusinātāk. Tāpat traģēdijas upuri tiks pieminēti ar klusuma brīdi. «Kluba vadība un darbinieki izsaka visdziļāko līdzjūtību par notikušo traģēdiju Zolitūdē bojāgājušo ģimenēm un tuviniekiem, kā arī visiem cietušajiem,» norāda Lejnieks.

Savukārt kluba «Just» Kreatīvās daļas un mārketinga pārstāvis Aleksejs Molčanovs pavēstīja, ka saistībā ar traģiskajiem notikumiem Zolitūdē šajā nedēļas nogalē klubā tiks ievērots klusuma brīdis un skaļu pasākumu nebūs. «Noteikti aicināsim cilvēkus domāt un just līdzi cietušajiem un tuviniekiem. Esam privāts klubs, tādēļ darbu neapstādināsim, taču nebūs šovu vai atklātākas izklaides. Šajā nedēļas nogalē atgādināsim cilvēkiem par traģēdiju,» izteicās Molčanovs, piebilstot, ka kluba pārstāvji šos notikumus aicinās pieminēt arī sociālajos medijos.

SIA «Leopard» mārketinga vadītāja Kristīne Dombrovska aģentūrai LETA pavēstīja, ka patlaban ir pārtrauktas visas reklāmas aktivitātes, aktivitātes sociālajos tīklos un atcelti iknedēļas radio raidījumi, tādējādi ar simbolisku klusuma brīdi pieminot traģēdijas upurus, taču kluba «Coyote Fly» darbību nav plānots apturēt. «Mēs, tāpat kā visi Latvijas iedzīvotāji, esam satriekti par notikušo un izsakām visdziļāko līdzjūtību tuviniekiem,» norāda Dombrovska.

Kā liecina medijiem izplatītā informācija, uz 29.novembri pārcelta šovakar plānotā Vecrīgas kokteiļbāra «Pacho music café» atklāšana.

Toties kluba «Piens» pārstāvis Mārtiņš Mielavs, kurš no ziņu aģentūras LETA uzzināja par saistībā ar traģēdiju izsludinātajām sērām, sacīja, ka «Pienā» netiek atzīmēti ne svētki, ne sēras, un klubs darbosies, kā ierasts.

Pieminot traģēdijas upurus, vairāki mūziķi pārcēluši šajā nedēļas nogalē plānotos koncertus, piemēram, Aija Andrejeva šovakar mūzikas namā «Daile» plānoto albuma «Mežā» prezentāciju pārcēlusi uz 27.novembri, Ingus Pētersons rītvakar «Laternu stundā» iecerēto koncertu pārcēlis uz 31.janvāri. «Tomēr situācija kļūst arvien traģiskāka, sakarā ar ko šodienas un rītdienas koncerti tiek atcelti,» liecina kluba «Depo» «Facebook» lapā ievietotā informācija.

Jau ziņots, ka 21.novembrī Priedaines ielā 20 esošajā tirdzniecības centrā, kurā atradās veikals «Maxima», iebruka jumts vismaz 1000 kvadrātmetru platībā. Jumts iegruva atkārtoti, kad ēkā jau notika glābšanas darbi, aprokot arī daļu palīdzības sniedzēju. Traģēdijā cietuši vairāki desmiti cilvēku un atrasti vairāk nekā 30 bojāgājušie, trīs no tiem ir glābēji. Nav precīzi zināms, cik cilvēku vēl atrodas zem drupām.

Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas. Saistībā ar notikušo valdība šodien ārkārtas sēdē nolēmusi izsludināt trīs sēru dienas - 23. , 24. un 25. novembrī.

Komentāri (20)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu