«Pulkvedis» šovakar svin pilngadību (11)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Šomēnes savu 18. jubileju atzīmē patlaban senākā izklaides vieta Vecrīgā – klubs «Pulkvedim neviens neraksta». Šo gadu laikā pieredzēts ir ļoti daudz, taču arī pilngadības sasniegšana ir tikai viens no posmiem cilvēka dzīvē, TVNET stāsta kluba menedžeris Edgars Lejnieks.

(papildināts ar informāciju par «Satellites LV» koncerta atcelšanu)

Uz traģisko notikumu fona, grupas «Satellites LV» koncerts šovakar «Pulkvedī» ir atcelts. Pats klubs darbosies.

Sēdēt pie «Pulkveža» bāra letes darba dienas vidū ir diezgan neierasti, jo parasti te būts brīžos, kad nav kur apgriezties. Kā stāsta Edgars, viņam bijusi saruna ar «Pulkvedī» sastaptiem apmeklētājiem no Lielbritānijas. «80?» bija viņu pirmais jautājums, izdzirdot teikto par gaidāmo jubileju. Jo, skatoties globāli, 18 gadi izklaides vietai nepavisam nav daudz.

Piemēram, leģendām apvītais Ņujorkas klubs «CBGB», kas šajā jomā nebūt nav rekordists, pastāvēja 33 gadus un ir bijis satikšanās vieta cilvēkiem, kas atstāja savus nospiedumus (īpaši mūzikas ziņā) nākamajām paaudzēm. Arī «Pulkvedis» ir piedzīvojis ko līdzīgu, jo mūzika ir allaž bijusi viens no tā stūrakmeņiem.

Visspilgtāk Peldu ielā esošais klubs asociējas ar 1990.gadu beigu jauno paaudzi, kura jau bija ieelpojusi neatkarīgās Latvijas gaisu, un viņu daiļradē jūtama šī brīvības elpa.

Tolaik kulta statusu sasniedza grupa «Fact», kas uzskatāmi par vieniem no Latvijas hiphopa subkultūras pionieriem, savukārt viņu oponenti bija «The Satellites», kas pašmāju mūzikā ienesa jaunākās Rietumu ģitārmūzikas vēsmas. Brīvajā laikā viņi visi plecu pie pleca atpūtās «Pulkvedī», un internetā pat atrodami daži video no tā laika koncertiem.

Šobrīd, kad Rīgā gandrīz ik mēnesi durvis ver vaļā kāda jauna ballīšu vieta, «Pulkvedis» saglabā savu stabilās vērtības auru Vecrīgā. «Šobrīd arī te nāk, iespējams, ir tie paši gustavi, prāta vētras, kuri vēl nav sevi pieteikuši,» TVNET stāsta Lejnieks.

«Pulkvedim neviens neraksta» cilvēki ar humoru stāsta, ka tālu vairs nav tas brīdis, kad uz šo vietu izklaidēties nāks bērni tai paaudzei, kas sevi pieteica kluba darbības pirmsākumos.

Atzīmējot jubileju, attiecīgi pasākumi ir paredzēti visu atlikušo mēnesi. Pagājušās nedēļas nogalē šeit savu debijas albumu ar zīmīgo nosaukumu «Satikšanās vietu mainīt nedrīkst» prezentēja hiphopa izpildītājs Pikaso.

Svinību kulminācija paredzēta piektdien, 22.novembrī, kad uz skatuves pēc ilgāka pārtraukuma atgriezīsies «Satellites LV», bet par jubilejas turpinājumu rūpēsies radio ētera personība Egons Reiters un «Love Groove Express» ar ar miksmeistaru Raiti un DJ Romantronix.

Godinot savus ilggadējos domubiedrus, šajā pasākumā «Pulkvedis» vērs durvis tikai tuvākajiem draugiem. Savukārt pilnīgi visi svinēt gribētāji tiek ielūgti uz svētku mēneša noslēgumu 30.novembrī, kad iecienītajā Vecrīgas klubā viesosies dīdžeju apvienība no Zviedrijas - «Panic Disco».

«Ir gājis visādi, bet nekas jau nav beidzies. Arī skatoties pēc cipariem – pēc 100 nāk 101,» teic kluba menedžeris.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu